Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hercules se vrací do vesnice z jednoho ze svých dobrodružství a je přivítán lolausem. Ten mu sdělí, že se bude ženit a požádá ho, zda by mu nešel za svědka. Oba muži kráčejí lesem a nostalgicky vzpomínají, jak je to dlouho, co se neviděli. lolaus vypráví Herculovi a o své nastávající, která se jmenuje Ania. V tom uslyší na dívčí pláč ozývající se nedaleko obětního oltáře. Dívka jim vypráví, že monstrum zabilo jejího otce, když spolu obětovali bohyni. Hercules zkouší utišit dívku a ptá se, jak by jí mohl pomoci, ale ona se náhle přetransformuje v monstrum. Hercules mu usekne hlavu a myslí si, že je mrtvé. Společně s lolausem odchází, ale když se otočí, zjistí, že monstrum není mrtvé, ale v místě useklé hlavy mu narostly dvě nové hlavy. Toto monstrum je Hydra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Celovečerák podle populárního a naprosto stupidního seriálu (slova populární a stupidní se až nebezpečně často implikujou). Tenhle film byl trošku slabší, než ten předešlej, ale v hlavě mi utkvěla hodně dobře zpracovaná hydra tak za tu přidám jednu hvězdičku. Jinak nic, co by stálo za řeč - takže sem už nic víc nenapíšu :) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Už to není taková sláva, jako když mi bylo 12, ale i tak je to ucházející série se spoustou triků a nestvůr. Ačkoliv v tomto díle je těch triků a příšer nejméně. Je to především o amazonkách v maskách, ale opět vidíme Héřiny oči a nově hydru, a proto tento film stojí vidět. [1243. hodnocení, 27. komentář, 52%] ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi som to žral aj s navijákom. Mytológia ma bavila. Teraz keď viem o nej viacej, tak sa na toto pozerám a hovorím si WTF. Ale má to takú dementnú dávku nostalgie, ktorá je mi celkom sympatická. A mladá Lucy Lawless na spapanie. Len je to strašne šovinisticko- feministický film. Quinn ako starý Zeus ťažko v pohode. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

no neke...to je překvápko....genderová problematika zasazená do kontextu béčkový dobrodružný fantasy....chytrej subverzivní brak....ta kašírovaná omáčka kolem ( digi-triky, laciný kulisy, čistý hadry atd. ) je roztomilá, ale brzy by začala jít člověku na nervy, kdyby se tu nerozvinulo pojednání o vztahu žen a mužů a jejich sociálních rolích....je to funkční hyperbola vhodně pracující s mytologickou bází....místy i docela vtipná...u scén nájezdů divokých Amazonek, na které čekají ve stanech domestikovaní mužíčci s kytičkami a loutnami, jsem se fakt smál :)...a i ten Sorbo hraje slušně....navíc se tu tematizuje Herkulova moc a odpovědnost ( ne nadarmo za tím stojí Raimi, pozdější strůjce spidermanovské série, kde se téma hrdinovy odpovědnosti řeší neustále)......v kontextu devadesátkových seriálových kusů je to hodně progresivní počin...a symbolicky se tu v roli jedné z Amazonek objeví Lucy Lawless - pozdější Xena a dovršitelka ženské emancipace v dobrodružném žánru....a pak už Buffy...a samé výhody a sociální jistoty.... ()

sydney 

všechny recenze uživatele

První z pěti celovečerních filmů s posledním představitelem Herkula Kevinem Sorbo v hlavní roli. Příběh má s 9. úkolem bájného Hérakla společný akorát název a implantované rádoby Amazonky, které se v závěru filmů pokorně vrátí k mužům. Tento film je významný pro příznivce Xeny, Princezny bojovnice, tím, že se zde v menší roli představila její budoucí představitelka Lucy Lawless. Nicméně - koukat se na to dalo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama