Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Javert 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, tenhle film jsem si pořídil hlavně kvůli mému oblíbenci Donaldu Sutherlandovi. A ten zahrál nadprůměrně a nezklamal....Ale co se týče filmu nejsem z toho nějak unešený. Do zhruba půlky filmu jsem měl příjemný čtyřhvězdičkový pocit, pak se příběh začínal zamotávat a konec šel nějak mimo mě. Škoda...mohlo to u 4 hvězd zůstat. Jinak jsem překvapen jak režisér dokázal skvěle zpracovat taková klišé jako vrzání podlahy a dveří, otevírání oken atd. Při tom mi běhal mráz po zádech. Ale jen to bohužel film nedělá. Tak snad příště Donalde. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Sice je to ve stylu těžce starosvětským s občasným mírným závanem ponurý atmosféry a trochou strašidelnosti a napětí, ale tím se vyčerpaly všechny klady, a navíc jsou všechny na začátku. Dění je čím dál nudnější a absolutně nezáživný bez špetky osobitosti, postavy plochý, žádná nestojí za zmínku, myslela jsem že se třeba předvede D'Arcy - nepředved, Sissy Spacek si zřejmě (snad) spletla film, Rachel Hurd-Wood podle mě moc hrát neumí (nebo aspoň ne tady), zato ukázkově ječí, a to bohužel často. Na diváka neustále útočí čím dál větší nuda, já se ke konci doslova prozívala. Co tomu nasazuje korunu je naprosto imbecilní pointa, která totálně převrátí celej film a vám tehdy dojde, že jste s úspěchem dosledovali příšernou blbost. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Slabé 3*, duchovia nevydesili, viackrát to bolo skutočne úsmevné (!), celkom štýlová vizuálna stránka a často príjemne mrazivá atmosféra, ale nič viac, adrenalín sladko drieme... Potešia výkony, skvelý Sutherland, medovo presvedčivá Rachel Hurd- Wood... Bleskové vyvrcholenie... nie najhoršia pointa... no nepomôžem si, tieto hororové príbehy "podľa skutočnej udalosti" vo mne zanechavajú skeptickú pachuť... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobre situovaná rodina Bellových žije vo veľkej usadlosti Red River. Hlavou rodiny je John Bell. Je to vážený občan a skúsený obchodník. Vie sa obracať vo svete a vie sa dostať ku peniazom. Jedného dňa podvedie svoju susedu Kathe Battsovú. Tá na neho i celú jeho rodinu uvalí hroznú kliatbu. Film "Americká kliatba" je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v roku 1817 v štáte Tennessee. Ide o jediný zdokumentovaný a potvrdený prípad v histórii USA, kedy duch spôsobil smrť ľudskej bytosti. *** ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako klasický posedlostní horor se všemi klišé, co k tomu patří, ale to rozuzlení samo o sobě je docela originální, i když na můj vkus bohužel pouze jenom naznačený. Co se mi líbilo hodně, tak bylo prostředí a doba, ve které se Kletba odehrávala stejně tako jako to propojení se současností. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Kromě několika filmových zpracování se legenda stala také námětem pro mnohé písně. Například metalová skupina Mercyful Fate zpívá ve skladbě „The Bell Witch“ na albu „In the Shadows“ (1993). (imro)
  • Film je taky známý pod názvem American Haunting - Bellwitch Story. (Chatterer)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama