Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Potom, co jsem viděl trailer, tak jsem si říkal, že tohle bude jeden z nejnudnějších horrorů...a sakra, já měl pravdu. Ale nejen, že je o jeden z nejnudnějších horrorů (díky bohu, že to má jen něco mále přes 80 minut....myslel jsem, že chcípnu nudou), ono to má i špatný scénář, který jde ruku v ruce s režií, a to nemluvím o tricích, které jsou tak neuvěřitelně okaté, až to bolí. And pardon me, ale jestli točím duchařinu, tak to má být aspoň trochu děsivé....tady se lekance, či nepříjemného mrazení v zádech nedočkáte, věřte mi. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je velmi mrazící-mlha, noční prostředí pokoje a výborný výkon Rachel Hurd-Woodové (její výkřiky v originále jsou velmi strhující). Silná první polovina filmu, která ale ztrácí tempo v polovině opakovatelnými záběry a vrcholná zápletka taky neohromí. Courtney Solomon to měl trochu z ruky a poněkud nedotáhnutý, ale jinak dobrá atmosféra - za ty prachy. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Taký malý skoro Conjuring z 19teho storočia. Veľmi sa mi páčilo prostredie, atmosféra aj herci. Pointa povedzme fajn, aj keď cca od polovice som niečo podobné čakal a dáva filmu úplne iné vyznenie. Súhlasím s komentármi, že strašenie bolo miestami jednotvárne a niektoré strašiace scény ako cez kopírák, ale celkovo som bol dosť spokojný. Aj vlk sa mi páčil, aj keď som ho nie veľmi pochopil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný horor s atmosférou, za kterou by se nemusel stydět ani Shyalaman. Alespoň ze začátku vše funguje jak má, film příjemně děsí skvěle vystavěnou atmosférou, které dopomáhá fakt, že se snímek odehrává v 18. st. a i herci si vedou velice dobře. Tvůrcům je k dobru připočítán i fakt, že děsí pomocí zvuků a toho co divák nevidí a vystačí si bez jediné kapky krve. Bohužel toto vydrží jen první půlku a poté se snímek zvrtne do opakujícího se sledu strašení, které se většinou odehrává v jednom pokoji. Kdyby si tvůrci připravili nové způsoby jak diváka vyděsit mohl být snímek o třídu lepší, takhle se jedná o průměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobre situovaná rodina Bellových žije vo veľkej usadlosti Red River. Hlavou rodiny je John Bell. Je to vážený občan a skúsený obchodník. Vie sa obracať vo svete a vie sa dostať ku peniazom. Jedného dňa podvedie svoju susedu Kathe Battsovú. Tá na neho i celú jeho rodinu uvalí hroznú kliatbu. Film "Americká kliatba" je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v roku 1817 v štáte Tennessee. Ide o jediný zdokumentovaný a potvrdený prípad v histórii USA, kedy duch spôsobil smrť ľudskej bytosti. *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film začíná v roce 2006 v Red River v Tennessee a je vyprávěn jako příběh z dopisu. Klíčový děj se začíná odvíjet od konce roku 1817. (noelcoward73)
  • Kromě několika filmových zpracování se legenda stala také námětem pro mnohé písně. Například metalová skupina Mercyful Fate zpívá ve skladbě „The Bell Witch“ na albu „In the Shadows“ (1993). (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama