Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Solomone už nic netoč. Ani jednou jsem s sebou necukla. Ani jednou jsem neměla pocit, že bych se měla bát. Atmosféra nulová. A osobně Rachel Hurd-Woodovou od srdce nesnáším. Takže i tento faktor je příčinou mého nízkého hodnocení. I když 58% není úplně málo, pro mě nebyla An American Haunting svým dějem přijatelná. Není to film na doporučení. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná "ducharina", z ktorej som mal pocit, že trošku vykráda legendárneho Exorcistu. Nemôžem si pomôcť, ale najdesivejšia postava, bola pre mňa žena Johna Bella (Donald Sutherland), ktorú stvárnila Sissy Spacek (ako mladá hrala rolu v kultovom horore Carrie), od ktorej mi stačil iba pohľad a už ma mrazilo. Scény kde "vyššia moc" útočí na Betsy (Rachel Hurd-Wood) ma strhli zo sebou, takisto akčná scéna s kočiarom ma prekvapila, film je plný ľakavých scén(miestami až nevhodne moc, divák si rýchlo zvykne). Bohužiaľ inak film pôsobí šedým priemerom a rozuzlenie zápletky snímke naozaj nepomohlo!!! Pôvodne som zvažoval *** kvôli vykreslenej pointe **. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Taký malý skoro Conjuring z 19teho storočia. Veľmi sa mi páčilo prostredie, atmosféra aj herci. Pointa povedzme fajn, aj keď cca od polovice som niečo podobné čakal a dáva filmu úplne iné vyznenie. Súhlasím s komentármi, že strašenie bolo miestami jednotvárne a niektoré strašiace scény ako cez kopírák, ale celkovo som bol dosť spokojný. Aj vlk sa mi páčil, aj keď som ho nie veľmi pochopil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Natočit horor podle skutečné události je vždy riziko. Ale v tomto případě se dá mluvit o tom, že jeden z nejzáhadnějších zdokumentovaných případů Ameriky, ve kterém duch způsobil smrt člověka, má něco do sebe. Především disponuje technicky zdatnou režií a režisér Courtney Solomon umí navodit hororovou atmosféru s lekačkami, při kterých divák nadskočí dva metry, navíc doplněnou poutavým vizuálním zpracováním a řízným hudebním doprovodem. Například scéna, ve které napadenou dívku fackuje duch, nemá v dějinách hororu obdoby. Jen herecké výkony mohly být přesvědčivější a od takového kalibru, jako je Sutherland/Spaceková, bych čekal, že do svých postav dají víc, než požadoval scénář. Rozhodně se však jedná o zajímavý horor, který se snaží děsit. A o to jde v hororech především. 60% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Klasický průměrný horůrek o strašidelném domečku, ničím nevybočujíc z řady. V průměrném duchu se nesou i všechny herecké výkony, kde překvapivě nedobře zahrál veterán Donald Sutherland. Něco však přeci jen stojí za to vyzdvihnout. Hudba je krásně temná a navozuje tu pravou atmosféru, prostředí je velice, velice nádherné (natáčelo se v Rumunsku). Hodně mě zklamal konec, který působí poněkud hloupě a hlavně urychleně. Efekty také nic moc. Za příjemnou, chvílemi temnou atmosféru, za nadprůměrnou hudbu a za překrásné prostředí je průměrné hodnocení to pravé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • V jednej scéne roztrhajú bibliu. Tu si môžete všimnúť, že na každej strane knihy je to isté. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)
  • Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Awards, jednu pro Rachel Hurd-Wood za její filmový křik a druhý snímek samotný za nejlepší thriller. (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama