Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

Avathar 

všechny recenze uživatele

"Poctivý mahagón!" Je sympatické, že v dobe, kedy si ľudia zamieňajú slovo "animovaný" s vyžehlenou 3-D animáciou, príde niekto ako Anders Rønnow-Klarlund a natočí poctivú bábkovú fantasy, v ktorej si bábky uvedomujú svoju bábkovosť a nite, ku ktorým sú pripútané sú do deja zakomponované priam geniálnym spôsobom. To príbehu dodáva úplne originálny a nový rozmer. Je pravda, že príbeh mohol byť bohatší, ale aj tak si myslím, že je minimálne zaujímavý a to hlavne svojou štruktúrou shakespearovskej tragédie. Uvidíme, ako dopadne druhé zhliadnutie (na ktoré sa čoskoro chystám). Možno potom ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi originální snímek ze země dánské.. Nápad se strunami a celé jeho využití dělají ze Strings něco velmi osobitého, způsob, jakým jsou marionety uvrhovány do cel či jakým se zavírají brány pevnosti jen pobízí k něčemu epickému, čemuž napomáhá i výtvarně velmi povedený okolní svět, jenže stejně umně rozpracovaným příběhem tato dánská hříčka neoplývá, což je naškodu, a nemůžu než souhlasit s POMem, když řeknu, že pro dospělé je to plytký příběh, ale na děti je to moc, ehm..jiné. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Skvěle propracovaný svět loutek, které si uvědomují své spojení s nebem. Z toho vyplývající řešení určitých scén (uzavírání města, vězení, porod) je vynikající a originální. Co se týče příběhu, inspiroval se film mnoha legendami Romeem a Julii počínaje a Matrixem konče, ale o to tu nejde, příběhy o cestě za pomstou a láskou jsou tady a vždy budou. Postavy mají každá co do sebe, nejúžasnější Halova sestra Jheena. Strings mě nadchly, rozhodně si je pustím znovu, najednou si člověk ani nestihne uvědomit vše - krásný svět loutek, jeho propracovanost, hudbu a dokonce i bitvu... You can. Set us free, Olo! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Šmik! Je to jenom mžik, někdo ti ufikne provázek a je z tebe mrtvola. Zapojení vodících provázků do hry považuji za originální, neotřelý nápad, za který tleskám. Příběh sám je vcelku triviální a pošmurný, jak už to na severu bývá, ale měla jsem problém se napojit na jeho emocionální vlnu. Navíc si myslím, že pošmurnost bude vadit dětem, trivialita dospělým. Takže sotva průměr. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Strings potešia osobitosťou imaginárneho sveta. Bábky vnímajú svoje "struny" ako spojku s niečím čo je nad nimi, čo im dáva život. Samovraždou je prerezanie si vlastných strún, zabitím ich prerezanie protivníkovi. Toto umožňuje filmu vyjadrovať krásne existenciálne paralely s životom človeka. Snímka je zasadená do pôsobivého, výpravného fantasy dizajnu v štýle Pána prsteňov, čerpá zo sofistikovanej kamery, a je podfarbená krásnou symfonickou hudbou. Ale je tu jedno veľké ALE - samotný príbeh je tak prostučký a klišovitý, že sotva osloví niekoho iného, než len deti. A tie sa zasa nebudú toľko prežívať všetku tú krásu, do ktorej je zabalený. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)

Reklama

Reklama