Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (363)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O vykrádání Indiany Jonese opravdu nemůže být řeč, Flynn Carsen je vcelku roztomilá parodie na tytéž příběhy, jež si vzali do parády i pánové Spielberg a Lucas. Podle mého jí ale velice uškodil dabing, jehož tvůrci snad ani nepochopili, oč jde, a pojali české znění ve smrtelně vážném duchu. Ne, není to nic proti dabérům samotným (snad jen proti nepříjemné Regině Řandové, Vladislav Beneš je velmi vhodný), ale spíše proti člověku, který odflákl jejich režii, a proti kvalitě zvuku rovnající se nule (kromě hlasů a hudby není slyšet takřka nic). Věřím, že v původním znění s titulky by se mi film líbil ještě více. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemám kdovíjak v lásce parodie, tenhle dobrodružně-komediální film však navzdory nízkorozpočtovému vzhledu není až takový propadák, jak jsem očekávala. Humor je sice často poněkud křečovitý až dětinský v porovnání s eskapádami Indiany Jonese, ale celková odlehčenost spíše prospěla, ikdyž mě trochu rušily pohádkové prvky. Noah Wyle se na roli vykuleného nekňuby výborně hodil (což nebyl důvod držet mu palce), jeho partnerka byla tuctová, ovšem nevadila mi, záporáci nic moc. Za zmínku ještě stojí slaboučké efekty, směšné, leč nijak tragické s ohledem na příběh; (ne)logiku scénáře v tomto případě (zcela záměrná ptákovina) netřeba řešit:-). Komedie převážně pro děti nebo pro infantilní dospěláky, nenadchne, neurazí, koukatelný průměr. 51% ()

Reklama

nigga 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný televizní film, který má největší slabinu v tom, že má neuvěřitelně špatně natočenou a sestříhanou akci, vrchol byl, když přišlo na toho dědu, který máchl rukou a všichni kolem něj padali , tak mi to připomnělo závěr Bowfingera:-D, akorát, že tady to asi tak trapně zamýšleno nebylo. Ale zas Carter je mi sympatický a objeví se tam i Kelly Hu, tak těch 50% tomu dám. (Jen by takové filmy neměli být v hlavním vysílacím čase, ale třeba v ranních hodinách) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná legrácka, která se ani na okamžik nebere vážně a s nadsázkou od první minuty hrne z obrazovky jeden vtípek za druhým a ještě je prokládá vydařenými hláškami („Najdi si svýho moulu.“). Pobaví drzostí s níž přes malý rozpočet předstírá velkou podívanou a ještě přitom škodolibě paroduje své velké žánrové bratříčky od Indiana Jonese po bondovky. Každá z postav je srozumitelnou karikaturou, každá scéna, každý vtípek, každá hláška má své kouzlo, jehož chuť se často probouzí postupně, někdy dokonce se zpožděním, a občas se blíží až montypythonskému humoru. Přitom však humor a nadsázka z obrazovky nehulákají a neupozorňují na sebe, spíš jen tak nenápadně pomrkávají a dělají jakože nic, dokonce i ten scénář je takový na oko hloupoučký. Možná by neškodilo, kdyby ta pohodová zabava dostala zdání většího švihu a razance, i když na druhou stranu, co může být rychlejšího než Flynn, který na koleně během několika hodin rozluští mrtvý jazyk, na němž si vylámaly celé týmy vědců a během patnácti vteřin vyřeší největší hádanku světa, na níž lidstvo hledá odpověď už tisíce let. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když točit televizní vykrádačku, tak nějak tahle. Tvůrci si jsou moc dobře vědomi toho, že točí jen žánrového parazita, že nemají tolik peněz, kolik by chtěli, a že ten scénář není úplně nejchytřejší, a tak k tomu přistupují s čistou hlavou, úsměvem na rtech a sympatickou dětinskostí, ve které každou druhou minutu pomrkávají na diváka. Akční scény jsou strašné, triky jak z deset let staré videohry, ale je tu kupa dobrých hlášek, výborní herci a pohodová atmosféra. Něco takového prostě dokáže čarovat… až na (leč slabší) čtyři hvězdičky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)

Reklama

Reklama