Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Takovou medovou jízdu New York jestě nezažil. Jednoznačně jeden z nejlepších animáků poslední doby, hlavně díky námětu, který nabízí mnoho příležitostí k humorným situacím, jež autoři bohatě využívají. Navrch jde o geniální sociální sondu do moderní doby, pro jejíž ocenění je ale třeba znalost amerických reálií a originálního znění, jehož téměř britská ironie a zlehčovaný americký patos vykouzlí (spolu s výbornými hlasy, poctivou hudbou a s poměrně zdařilou animací) skvělou zábavu na nedělní odpoledne. Nezapomenutelné scény jsou Larry King, přistání jumba, Italian Vogue, Ray Liotta, atd atd. Nominaci na Zlatý Globus si Bee Movie zasloužil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který je tím bizarnější, když se vezme v potaz jeho vznik: Unuděný Jerry Seinfeld řekne na schůzce Stevenu Spielbergovi, že by chtěl natočit film, kde bude hrát včelu. Myslí to ironicky, ale Spielbergovi se okamžitě protočí oči při pomyšlení na ten merch a začne po Seinfeldovi házet balíky milionů dolarů - a protože Seinfeld chce vědět, kam až to může zajít, souhlalsí, i když netuší nic o animaci a vlastně ani netuší, o čem by ten film měl být. A výsledek tohohle procesu je Bee Movie - film pro děti, jehož většina se odehrává u soudu, plný židovské symboliky a bůh ví, jestli ne odkazů na holocaust (obzvlášť u scén plynování včel). V hlavě zbude po skončení hlavně otázka, jestli může mít žena sex se včelou a co teda s tím Karlem Marxem. Bravo. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Po delší době příjemně zábavný (hlavně pro dospělé) oddechový animák. Animace v celku ušla a příběh je dosti jednoduchý. Není to prostě PIXARovka ;-) . To vynahrazuje množství hlášek a situačních gagů. Začatek filmu je našlapaný jak má a zrovna , když to má gradovat dostane film jeden , ale za to pořadný kopanec do břicha. Soudnický tah nebyl štastnou volbou a vsuvkou. Jedna se pak o jediné hluché místo . O to daleko větší! Myslím , že tvurcum to taky došlo a tak dusledek tohoto soudu je katastrofální i pro svět ve filmu. Když se odmyslí toto , tak opravdu máte pred sebou sprš hlášek a scén , které Seinfeld a tvurci opravdu směrovali na dospělé. Př. u včelí verze Larryho Kinga popisu náš hrdina , že ve světě lidí má svuj protějšek. Dětem smysl unikne. Rozhodně tomu dávám **** , protože pohledem dospělého je to ryze hláškový animák. Příběhem a animací se nerovná PIXARu, ale Seinfeld je prostě KOMIK. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malinko překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o celkem solidní animák. Pár vtípků padlo na úrodnou půdu. Nejmileji mě překvapil příběh, který byl vážně pěkný. Snímek nabízí a zakládá svůj humor především na hledání rozdílů a paralel mezi včelím společenstvím a světem lidí. Trošku tomu možná chybí pořádná zápletka, ale to nechť vezme čert. Poselství si snímek nese. Děj má spád. A vůbec, celkově se jedná o snímek, který zřejmě ocení malí i velcí. Za mě tedy dobré. Dokonce i ten ošklivý ksichtík Renée Zellweger zde vypadal k světu. Člověk by ji tady ani nepoznal. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Tohle se řadí mezi ty příjemné a snesitelné animované oddychovky. Příběh docela vtipný, žel někdy je to až moc přitažené za vlasy a ty postavičky nebyli moc originální. Občas se i člověk zasměje nějakým těm vtipům, kterých tam je jen po skromnu. Film jde, není to úplně nejhorší. Zpracování se taky docela povedlo, nejlepší tam byl Sting.:) Animovaný B-film jak už tu někteří psali, prostě průměr. Hodnotím 55% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)
  • Jerry Seinfeld natočil dva filmové trailery, kde se snažil Pana včelku udělat jako hraný film. Když ten katastrofální výsledek vidět Steven Spielberg, zeptal se ho: "Proč to prostě neuděláš kreslené?" (HappySmile)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama