Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který je tím bizarnější, když se vezme v potaz jeho vznik: Unuděný Jerry Seinfeld řekne na schůzce Stevenu Spielbergovi, že by chtěl natočit film, kde bude hrát včelu. Myslí to ironicky, ale Spielbergovi se okamžitě protočí oči při pomyšlení na ten merch a začne po Seinfeldovi házet balíky milionů dolarů - a protože Seinfeld chce vědět, kam až to může zajít, souhlalsí, i když netuší nic o animaci a vlastně ani netuší, o čem by ten film měl být. A výsledek tohohle procesu je Bee Movie - film pro děti, jehož většina se odehrává u soudu, plný židovské symboliky a bůh ví, jestli ne odkazů na holocaust (obzvlášť u scén plynování včel). V hlavě zbude po skončení hlavně otázka, jestli může mít žena sex se včelou a co teda s tím Karlem Marxem. Bravo. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Včelia komunita bojujúca za svoje práva... výchova "včiel", toľko tzv. morálnych odkazov, ponaučení, príkladov som snaď v takom množstve ako tuna ani nevidel. Práca šľachti, no nie? "oóo môj bože", nevzalo ma to... žiaden poriadny joke tu ani nebol... symbolické prevtelenie + "konšpiračné teórie" = bee cool? 4/10 Animácia taktiež zaostáva... ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná, krásná, animovaná pohádka s naprosto jiným tématem. Pilně pracující včelky, které se vcelku neúmyslně zapletou s lidmi..Boj o med..Perfektní vtípky, i když především zezačátku filmu.Druhá polovina od soudního jednání už šla do kopru a k vyvýšení došlo až u zpětné nápravy. 4* , za 80% skvělý film, zbylých 20 bylo natahovaných a nudných,ale nevadí,ztráta času to nebyla :) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se s Ratatouillem neda srovnavat. Zatimco ten je skvostem jak po strance pribehove, tak take vtipne, Pan Vcelka mu nesaha ani po paty. Branice zustava az na dva svetle momenty v klidu od pocatku do konce, misty je film az prilis utahany, ukecany a nudny. A navic, kdyz uz i muj desetilety bracha v pulce filmu rekne, ze chce z kina odejit, tak to uz je co rict... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Včely jsou pro svět důležité. Je velmi dobré vědět, že si to někdo uvědomil a tuto pravdu sdělil dětem.  Naše děti to vědí, protože mají tatínka včelaře a ke včelám s ním samy statečně chodí. Je fajn, že mají šanci zjistit to i ty, co znají med jen z obchoďáku. Pravdou ale je, že včely by, pokud by jim lidé přestali med brát, nepřestaly pracovat, jen by žily z výsledků své práce a nebylo by je třeba přikrmovat. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)
  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama