Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

Fr 

všechny recenze uživatele

ŠŤASTNÝ JE TEN, KDO OBJEVÍ SKRYTÉ PŘÍČINY VĚCI. J.Reno, V.Cassel, vrah, který chce aby oběť co nejvíc trpěla, napětí a překvapení - to jsou věci, které by měli být zárukou dobrého thrilleru. a když si k tomu přidáte zajímavý scénář a kameru, myslím, že se nudit nemůžete. jen by mě zajímalo, co má J.R. proti psům? ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivka, která pro mě má něco do sebe. Sympatičtí herci a dobrá atmosféra dodává snímku "šťávu", takže se rozhodně nejedná o průměrný snímek, který by nebyla škoda nevidět. Poměrně nečekané vyloženě akční scény byly pro mě příjemným osvěžením, naproti tomu konec byl takový nedotažený. Ale jinak dobrá detektivka na večer. (8/10) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z těch filmů, u kterých jsem si musela položit otázku: "Kam se hrabe Hollywood?!?" Nejen, že mají "Purpurové řeky" originální zápletku, ale také (super)mrazivou atmosféru, působivou hudbu, stylovou kameru a upřímné herecké výkony (Reno, Cassel). A samozřejmě i kruté a správně nechutné scény. Navíc to můžete vidět kolikrát chcete (není to ani trochu nudné) a snímek neztrácí nic ze svého kouzla - věřte mi, já už to viděla 4x... Tohle je prostě jeden z nejlepších thrillerů, které spatřily světlo světa. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Purpurové rieky ma neoslovili. Nemôžem im uprieť zaujímavé momenty i potrebné tajomno, ale na druhej strane nemôžem prehliadnuť scény nakrúcané pre efekt, nelogickosti v scenári a ďalšie zúfalé pokusy o ohromenie diváka. Vincent Cassel i Jean Reno odvádzajú kus poctivej práce. Výsledok je priemerný a odradil ma od potreby pozrieť si ich pokračovanie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil. Slyšel jsem o něm jen to dobré, jako že to je hodně zamotaný film, nebo že je to pěkně strašidelné a podobně. No, můžu říct jen tohle: Zamotaný mi nijak zvlášť nepřišel, atmosféra tam sice byla, ale že bych se bál, tak to ne, ale hlavně, tam nefungovalo spojení hudba-kamera! Možná SPOILER! Když najdou pověšenou třetí oběť a vyběhne pak vrah z koutu, tak A: mohla z této scény být efektivní "lekačka", za B: když vyběhnul vrah, tak hudba neuměla pořádně vytěžit z té atmosféry. Takže to vypadalo, že sleduju nějaký hodně béčkový film. Konec možná SPOILERU :-) Takže dávám slušné 4, ale musím podotknout, že nebýt jako vždy vynikajícího Jeana Rena, tak by to byly slabší 3. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se převážně v Savojsku, exteriéry Guernonské univerzity v městečku Avrieux, horské scény přímo na Mont-Blancu. Pitevní scény byly natočeny v Ústavu soudního lékařství v Lyonu od 25.10.1999 do 3.2000. (gjjm)
  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama