Reklama

Reklama

Wasabi

  • Francie Wasabi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hubert je policista se zlatým srdcem a ocelovými pěstmi. Právě těmi jedné noci inzultuje v nočním klubu nevychovaného výrostka. Vše by bylo v pořádku, kdyby ale nešlo o synáčka Hubertova nejvyššího šéfa. Incident je třeba zamést pod stůl, a proto je mu doporučena delší dovolená. Při svém posledním volnu před dvaceti lety se Hubert setkal s Japonkou Miako, svou životní láskou. Tenkrát se poprvé a naposledy cítil šťastný. Jako lidská bytost, ne jen jako policista. Miako jej ale záhy záhadně opustila. I proto bere nyní dovolenou jako šanci vnímat svět kolem sebe jinak. A brzy zazvoní telefon až z dalekého Japonska. Právní zástupce ho informuje, že Miako před několika dny zemřela. Než odešla, sepsala závěť. Odkázala mu svůj nejcennější majetek. Něco velmi speciálního. Je to víc než dědictví, víc než dar a také víc než obrovský problém... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jeanem Renoem miluju. Vždycky se zasměju, popřípadě si užiju dlouhé chvíle napětí. Pokaždé se těším na skvělé herecké představení, protože vím, že Reno je báječný herec. Navíc Francouzské filmy patří k nejlepším, většinou lepším než ty Hollywoodské kraviny. Dávám 80%, jediné co bych změnil je ta japonka :)) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Wasabi je spaghetti western v moderní prosperující společnosti. Wasabi je chlapácký drsný svět s technickým pokrokem, nadhledem, emotivním melodramatem a symbolem archetypálního typu mužství a spravedlnosti. V té nejsyrovější biblické podobě oko za oko, zub za zub. Podstata prvotního určení zábavy je svěží, rozpustilá, destruktivní, milující i osvěžující. Hrdinou, který neohroženě čelí přesile, je pařížský policista Hubert Fiorentini (zajímavý Jean Reno). Má sice zastaralé metody násilí, ale ty vždy zaručeně vedou ke spravedlivému dopadení nebezpečných zločinců. Všude, kam vstoupí, nastává chaos, strach a zkáza. A pokud se něco týká osobě jemu blízké, vše létá vzduchem. Útrapy kriminálníků u něj vyvolávají zvrácenou rozkoš. Hlavní ženskou postavou je mladá temperamentní Japonka Jumi Jošimido (půvabná Rjóko Hirosue) se smutkem, rozvernou živelností i nečekaně nalezeným členem rodiny. Nastává soumrak, odmítání, zmatení, strach, úleva a upřímná radost. Komiku přináší především Hubertův dávný přítel a člen francouzské zpravodajské služby Maurice alias Momo (sympatický Michel Muller) s nefalšovanou veselostí z kamarádovi soukromé demolující mise. Co jiného by mohl se svým obličejem do filmu přinášet? Z dalších rolí: Hubertova trpělivá přítelkyně Sofia (šarmantní Carole Bouquet), zarputilý a všehoschopný lídr jakuzy Takanawa (zajímavý Joši Oida), či ochotný vykonavatel nevšedního dědictví Išibaši (Haruhiko Hirata). Nejsem sice fanouškem zběsilé a třaskající zábavy podobného druhu, či typu, ale odreagování a úsměvy to přináší v té své nevážné formě nadšení. Nic jiného nechce. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Reno znova skočil Bessonovi na lep. Škoda, že tento krát to nebolo až také silné lepidlo. Celý scenár jednoducho nedržal. K takémuto typu akčnej komédie a navyše s Renom mi tá línia drámy vôbec nesadla. Je to rýchle. To je hlavná devíza filmu. Nápad a využitie japonského prostredia bol oveľa zaujímavejší než iné jazdy z tohto prostredia, lebo hlavne pobavil. 65%. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Takový ten film na nedělní odpoledne (proto se na něj koukám ve středu večer,) který na těch 90 minut zabaví, neurazí, nenadchne a pak skončí. A to kompletně, čili i ve vaší mysli. Naštěstí od podobného zaškatulkování ho zachraňuje Reno, který mi byl velmi sympatický a myslím si, že si roli užil. Scénář má občas potenciál pobavit, anebo dodat emociální náboj. Nic z toho ale nevyužívá na plnou míru a filmu chybí hloubka. Navíc mi připadá úplně typicky japonský a americký. Francii jsem tam necítil. Ale bylo to docela pěkné. Pokud jsem si nehrál na Spačilovou a převtělil se do kůže diváka, pro kterého jsou takové filmy určeny. Navíc s Momem byla obrovska sranda. Hezká trojka. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Priemerne francúzske fiasko, ktoré chcelo len pobaviť. Divácke obecenstvo sa určite tomuto braku prikláňa, je to predsa vtipné? Nie? No ja tiež zdieľam názor, že film bol v podstate naivný, ale pozerateľný a plus aj vtipný. Herecky slušný a japonská panoráma dáva filmu akúsi originalitu. Ako som už na začiatku naznačil, priemer, ktorý síce nenadchne ale pobaví. 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je řečeno, že Hubert měří 193 cm a váží 90 kg. Jeho představitel Jean Reno je ve skutečnosti o šest centimetrů nižší, ovšem jeho tehdejší váha odpovídala. (Duke90)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži a tokijskej mestskej časti Čijoda. (dyfur)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 10,4 milionu amerických dolarů, z toho 6,7 mil. ve Francii a 1,3 mil. v Japonsku. (NIRO)

Reklama

Reklama