Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

HAL 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck a šílená holka v Australské bushi proti hitleroidnímu Alanu Rickmanovi - a je to skvělé! Nulové očekávání jsem měl a velmi mě tenhle film potěšil, fantastické skloubení dobrodružného filmu co se nevyhýbá humoru, s brutálně drsnými tématy se silným emocionálním nábojem. Klidně by mohl být i delší, je po něm snadné vidět že Tom Selleck by byl jako Indiana Jones výborný, o nic horší než Ford. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný western se vším všudy, dokonce bych řekl, že jeden z nejlepších, jež vznikly mimo tu takzvanou zlatou éru tohoto žánru. Tom Selleck jako stoprocentní sympaťák vládne sharpskou, která krásně hřmí, Alan Rickman jako slizký záporák dokáže absolutní opovržení zahrát snad i mrknutím, výtečné akční scény, bombastická Poledourisova hudba a atraktivní australské prostředí s Aboriginci místo indiánů, kravami místo koní a psi dingo místo vlků. Stopáže se nebojte. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tradiční western o boji dobra se zlem v netradičním prostředí. Zjistíte, že: 1) Hrdina nenosí kolty proklatě nízko, neboť přesná muška na velkou vzdálenost vyžaduje zbraň poněkud těžšího kalibru; 2) Ženě, která se mu připlete do cesty, určité projevy šílenství možná dávají sílu k životu; 3) Australští domorodci se ani vzdáleně nepodobají psům dingo, což má pro hrdinu zcela zásadní význam; 4) Padouši si zadělají na velké problémy, když hloupě propásnou příležitost k jeho likvidaci; 5) Finále ctí pravidla žánru ... a pokud jste se v dětství rádi proháněli prériemi Divokého západu - a tahle neškodná úchylka vám zůstala, myslím, že ani australská poušť vás nezklame. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western z Austrálie, a prečo nie? Zvieratá sú iné, ale krajina je divokému západu veľmi podobná a rovnako aj spôsoby, ako sa kolonizátori chcú vysporiadať s domorodcami. Príbeh strelca na inzerát je na začiatku slušne prekvapujúci, neskôr už menej, no až do konca som mu veľmi držal palce. Záver s ukecaným bláznivým hlavným podouchem je už dnes trochu obohraný, ale film stále zostáva nadpriemerným westernom. Aj vďaka bláznivej ženskej partnerke, výbornej hudbe, mysterióznej vložke a, samozrejme, hlavnej postave Roya Matthewa. –––– Říká se, že Bůh stvořil Austrálii jako poslední. Po tom, co ho přestalo bavit dělat pořád stejné věci. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Quigley a "Valdézova puška", velmi podařený western se skvělým záporákem. Hlavní hrdina doslova vystřílí celou bandu chladnokrevného farmáře, který, jakožto řádný boháč, nemá nikdy dost a likviduje každého, kdo mu stojí v cestě. Jak si originálně a přes půl světa importovat smrt, zeptejte se Marstona.. :-)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama