Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

mortak 

všechny recenze uživatele

Krásný hudební motiv, dobří herci, úchvatná krajina... a prapodivný scénář, který tvoří neuvěřitelný mišmaš žánrů. První hodina by se dala charakterizovat jako temný romantický film na pozadí vyvražďování australských domorodců (a nepřímo indiánů). Giacomo rozehrává své ponuré trauma, domorodci umírají po desítkách, a mezi tím vším se za zvuků jásavé Poledourisovy hudby potácí odstřelovač Quigley. Bezradnost scénáristy, který se snaží pomocí oslích můstků dostat Quigleyho do akce, je opravdu šílená (způsob, jakým Quigleymu zůstane jeho puška, i když byl odvezen do pouště, je opravdu WTF). V poslední třetině konečně dojde i na ten akční western, se skvělým Rickmanem a mladým Mendelsohnem, ale v kombinaci s ponurostí témat v prvních dvou třetinách to vypadá dost podivně. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Co si pamatuju, tak mě tenhle western svého času docela nadchnul, ze začátku jsem byl trochu zklamanej záměnou indiánů za australský domorodce, ale pak se mi to dost zalíbilo, snad by to působilo stejně i teď. Sympatický mi bylo větší využití pušky než klasických coltů i když na správnej pistolnickej souboj nakonec taky došlo. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný western se vším všudy, dokonce bych řekl, že jeden z nejlepších, jež vznikly mimo tu takzvanou zlatou éru tohoto žánru. Tom Selleck jako stoprocentní sympaťák vládne sharpskou, která krásně hřmí, Alan Rickman jako slizký záporák dokáže absolutní opovržení zahrát snad i mrknutím, výtečné akční scény, bombastická Poledourisova hudba a atraktivní australské prostředí s Aboriginci místo indiánů, kravami místo koní a psi dingo místo vlků. Stopáže se nebojte. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western s Tomem SELLECKEM a neméně zajímavým Alanem RICKMANEM. To už je asi třetí film, kde Alan Rickman hraje zápornou roli. Ale musím uznat, že ji hraje bravurně.Teď si nemohu vzpomenout jak se film jmenoval, ale hned to napravím, podívám se do jeho filmografie. Ve filmu nebylo nic mimořádného, ale bylo tam vše, co se od westernu očekává - tedy včetně té ženské. Já se bavila a líbilo se mi to. Takže už jsem se koukla : Smrtonosná past, Robin Hood - král zbojníků, Rasputin. No a musím říci, že ve všech těchto filmech byl na té druhé straně. ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční "australský" western. Píši trochu netradiční, ale sám o sobě je až dost tradiční. Je tu kladný hrdina, kráska v nebezpečí, odporný padouch s bandou poskoků a nebozí domorodci, potřebující zachránit. Jenže vše je vždy o trochu jinak a všemu tomu vévodí střelecké souboje, kdy Quigley (Tom Selleck) střílí na vzdálenosti, na které obyčejní lidé stěží vidí jsou prostě úchvatné. A Alan Rickman je opět třešínkou na dortu skvělé žánrovky. Prostě takhle vypadá film, kdy nefalšovaného westmana pošlete do Austrálie k místním hošanům, kteří si hrají na kovboje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama