Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela tvrdý oříšek. Na jednu stranu až děsivě znepokojivé svou jednoduchostí a brutální výřečností, na druhou stranu ale nepěkně amatérské a strašně odtažité. Jediným motivem filmu se mi zdá být snaha šokovat, a to samo na kvalitní výsledek zdaleka nestačí. Zvláště pak, když hlavní postava vraždícího maniaka vystupuje jako naprosto odporné a zmateně se chovající individuum, jehož úchylné jednání musí být trnem v oku každému divákovi, který praktikuje logické přemýšlení. Vrahovy vnitřní monology doprovázející scény násilí mi tak byly úplně ukradené, protože o té nelidské a zvrácené bytosti jsem se ani nechtěl nic konkrétního dozvědět. Ovšem zase je třeba si uvědomit, že takoví lidé mezi námi opravdu žijí, a z toho pohledu se stává Angst skutečně oním kontroverzním a znepokojujícím thrillerem, který stojí zato vidět. Myslím si dokonce, že se zde skrývá námět pro velmi zajímavý remake..55% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po dnešním vydatném obědě značka ideál. Právě propuštěný vrah, ihned po zaklapnutí vězeňské brány začíná střádat další, bizardrní a úchylné plány na zdokonalení svého mistrovství. Tohle vše s podmanivou hudbou, kamerou hledící ze všech úhlů, no jak říkám, jednohubka. Moc se s tím nepáře a jde rovnou na věc. Ten kluk má prostě tah na bránu, to se musí nechat. Kdyby byl hokejista, zahrál by si možná i na olympiádě, takhle to vypadá, že tam asi zůstane až do důchodu. Ve vězení samozřejmě, ale tahle jednodenní vycházka, ta neměla vůbec žádnou chybu, prostě strašnej nářez! ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Brutálně naturalistický kousek, jeden z nejvěrohodnějších filmů na podobné téma, jaký jsem měl možnost vidět. Další čárka do mé sbírky filmů s předlohou skutečných masových a seriových vrahů. Tentokrát je předobrazem Werner Kniesek. Milý Rakušák ze Salzburgu, který šel do vězení za zastřelení třiasedmdesátileté babičky. V roce 1980 byl propuštěn několik týdnů před oficiálním termínem, aby si mohl najít práci. Film Angst vám představí první den jeho znovunabyté svobody. Komentář Mi Nü-Chai si sice každý přečte, ale v tomto případě střílí těžce vedle. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně odporný a drsný hororový thriller o zcela náhodném a improvizovaném řádění děsivého a nevyzpytatelného psychopatického vraha a násilníka (geniálně obsazeného a zahraného). Celý film je pouze z jeho pohledu, jiné důležité postavy ve filmu nejsou. I kvůli tomu je Angst divácky psychicky velice náročnou a hodně nepříjemnou záležitostí, která určitě není pro slabší povahy. 80 % ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Tohle někdo myslel vážně? Hlavní hrdina sice vypadá jako nebezpečný úchyl, jenže to nemá pranic co dělat s jeho hereckým uměním, jen mu narostl takový ošklivý obličej. Jeho vnitřní promluvy jsou zase dost úsměvné, rozhodně ne nějak děsivé nebo nepříjemné. A naplňování plánu jest zase velmi groteskní, u většiny násilných scén jsem pouze nevěřícně kroutila hlavou. Hudba Klause Schulzeho je sice výborná, ale kromě ní, režisérova kladného vztahu ke zvířatům (ještě jsem neviděla, aby se v takovém filmu pes dožil konce:)) a nápadu snímání místa činu z výšky na Angst neshledávám nic moc dobrého. Ať už chtěl režisér natočit cokoliv, podařila se mu leda tak pěkná fraška. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)
  • Jeden oblíbených filmů Gaspara Noého, který jej zásadně umělecky ovlivnil. Zejména co se práce s kamerou týče a použití voiceoveru hlavní postavy. Noé film často skloňuje a uvadí ho také ve svém TOP 18 nejoblíbenějších filmů. (Eldrick)
  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)

Reklama

Reklama