Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale ten depresivní, stísněný pocit ve mně neustále setrvává. Obyčejné řádění vraha se vymyká obyčejům hned v několika faktorech. Celé jeho počínání je natočeno neuvěřitelně natahovanými záběry bez zbytečných střihů a se zaměřením na detaily. Pomalou kameru po většinu doby doplňuje vrahův monolog o svém dětství, o svých pocitech a úmyslech. Především on z tohoto dramatu právě dělá jakousi psychologickou sondu do nitra obdobně smýšlejících lidí a ukazuje, že oběť je ve své podstatě každý. Celé je to takové špinavé, rádoby amatérské, zlé a výsledný pocit se dá přirovnat k pocitům po pohřbu. Doporučuji nepouštět v dobré náladě, akorát si zkazíte den. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Amíci sa museli čudovať ( a naďalej čudovať musia ), že tie najväčšie extrémy na poli psychologického ( nefantastického ) hororu, prichádzali spoza oceánu, už jedno z ktorej svetovej strany. Spomeňme nedávnu ( už zaniknutú ) New French Extremity, alebo CAT III hongkongskej kinematografie. A čuduj sa svete, aj v našom okolí vznikol snímok, ktorý trhá gule intelektuálom, zviera nohy ženám ( feministkám ) a trápi nočným desom labilnejších jedincov. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V té době možná solidní snímek, ale z některých scén jsem se popadal za břicho, jak komický mi to přišlo. Hlavně chování babky a té dívky, která nevydala ani hlásku, to bylo děsně amatérský. Něco takového bych dokázal natočit i já a určitě lépe. Příběh podle skutečné události, který mi nepřišel ničím zajímavý, takových psychopatů chodilo a chodí po světě tisíce. Čekal jsem syrovější a brutálnější podívanou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Angst“ se snaží o propojení psychologie s brutalitou, která je relativně otevřeně ve filmu zobrazena. Tohle dohromady tvoří celkem depresivní pohled na celkové dění, pohled, který vede k tomu, že se můžete propadnout do tíživé atmosféry. Sám film ale v mnoha ohledech nevyniká a představuje to, co od podobného snímku očekáváte. Přesto je natočen dobře a svůj efekt má. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně odporný a drsný hororový thriller o zcela náhodném a improvizovaném řádění děsivého a nevyzpytatelného psychopatického vraha a násilníka (geniálně obsazeného a zahraného). Celý film je pouze z jeho pohledu, jiné důležité postavy ve filmu nejsou. I kvůli tomu je Angst divácky psychicky velice náročnou a hodně nepříjemnou záležitostí, která určitě není pro slabší povahy. 80 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)
  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)
  • Jeden oblíbených filmů Gaspara Noého, který jej zásadně umělecky ovlivnil. Zejména co se práce s kamerou týče a použití voiceoveru hlavní postavy. Noé film často skloňuje a uvadí ho také ve svém TOP 18 nejoblíbenějších filmů. (Eldrick)

Reklama

Reklama