Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Naturalistická, syrová a lehce depresivní atmosférou obdařená jednodenní malebná procházka po boku právě propuštěného vraha - ve společnosti jeho pokřivených myšlenek, vzpomínek, plánů a skutků. Představitel hlavní role je naprosto přesvědčivý a s oběťmi se vyloženě nemazlí (herci si nejspíš vytrpěli své) a syntezátorový hudební doprovod skvěle dolaďuje syrovost a absolutní "podzimní" chlad celého snímku (snad až na ty "úsměvné etudy s psíkem" - ty si mohl autor odpustit, protože zbytečně odlehčovaly atmosféru). Co je však na celém filmu to nejvýraznější a zároveň nejhodnotnější, je kamera. Rybczynski se vykašlal na "obvyklý" rutinní styl snímání a dělá si s kamerou absolutně co chce (člověk si říká, odkud asi Gaspar Noé čerpal inspiraci). ..... Celkově je Angst z rodu těch filmů, které náladu rozhodně nezvednou. (4,5*) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Až do dnešního dne jsem tento film nikdy neviděl, ale slyšel jsem o něm opravdu dost. Už jsi viděl tu rakouskou zvrácenost…? Je to vážně brutální pohled do duše zvráceného psychopata…Tak přesně tohle jsem často slýchával i četl na internetu, ale cestu si ke mně Angst našel až dnešní studené ráno. Absolutně mi nevadí, když se ve filmu skoro vůbec nemluví, o to víc jsem si chtěl vychutnat onu morbidní a „zlou“ podívanou, kterou mi každý sliboval. Erwin Leder byl „sympaťák“ přímo od pohledu. Ten jeho ksicht jen tak nezapomenu a do své role se skutečně parádně vžil. Hlavní postava není pohledná ani moc chytrá, ale za to si dokáže utrpení a smrt svých obětí skutečně vychutnat se vším všudy. Jen škoda (hlavně pro něj), že vše nejde podle plánu. Nicméně znechutit dokáže jistě nejednoho diváka už jen tím jak jí. A co teprve když se pustí do nebohé rodinky. Atmosféra v tu chvíli nabrala skutečně zajímavých rozměrů, divná kamera nám nabídne dost zvláštní podívanou – ovšem zajímavá je samozřejmě i samotná psychopatova zpověď ohledně své minulosti, plánů i právě vykonaných skutků… Kontroverzní filmeček si jak vidno získal řadu příznivců a to je jen dobře. Trošku na rozpacích jsem však byl ze samotného konce, který se mi už tak nelíbil. 70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Angst“ se snaží o propojení psychologie s brutalitou, která je relativně otevřeně ve filmu zobrazena. Tohle dohromady tvoří celkem depresivní pohled na celkové dění, pohled, který vede k tomu, že se můžete propadnout do tíživé atmosféry. Sám film ale v mnoha ohledech nevyniká a představuje to, co od podobného snímku očekáváte. Přesto je natočen dobře a svůj efekt má. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film.Vše klape tak jak má.Výborná kamera,výborný výkon představitele hlavní role.Ale hlavně mi sedl styl vyprávění.V podstatě žádné dialogy.Jen vrahounovo vyprávění z jeho vyšinuté mysli.Opravdu silný psychologický snímek.Škoda jen že nesedne každému.Ale mě sednul kurevsky.5 hvězd.Není co řešit. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale ten depresivní, stísněný pocit ve mně neustále setrvává. Obyčejné řádění vraha se vymyká obyčejům hned v několika faktorech. Celé jeho počínání je natočeno neuvěřitelně natahovanými záběry bez zbytečných střihů a se zaměřením na detaily. Pomalou kameru po většinu doby doplňuje vrahův monolog o svém dětství, o svých pocitech a úmyslech. Především on z tohoto dramatu právě dělá jakousi psychologickou sondu do nitra obdobně smýšlejících lidí a ukazuje, že oběť je ve své podstatě každý. Celé je to takové špinavé, rádoby amatérské, zlé a výsledný pocit se dá přirovnat k pocitům po pohřbu. Doporučuji nepouštět v dobré náladě, akorát si zkazíte den. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)
  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno