Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

jeden z těch filmů, které se mi nehorázně líbí, ale nikdy bych je pro jistotu nikomu nedoporučil, protože si nejsem jist, čím vším se mi vlastně film tak líbil, ona už samotná atmosféra je dosti specifická a bavili mě obě roviny filmu, jak děj s nepřebernym množstvim skvěle vybranejch figurek, tak i v rovině "pseudomeditativní" kde hlavní hrdina rozmlouvá o čemkoli. Film v podstatě celou dobu jenom lehce plyne, ale rozhodně to neznamená, že by měla přijít nuda. Jeden z nejzajímavěších romantickejch filmů ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vizuálne originálny, nápaditý a zaujímavý snímok, ktorý je obsadený radom zaujímavých postáv. Na film sa pekne pozerá (obzvlášť mužskému obecenstvu) ale napriek tomu mi v ňom niečo chýbalo. Ale aj tak nevšedný zážitok. Filmu síce chýba humor a neradil by som ho teda medzi komédie ani omylom, ale čo mu nechýba je romantika a také ľahké erotično. Vo filme sú reálne zážitky prestrihávané s retro spomienkami, čo sa mi páčilo. Film má však aj miesta, ktoré nielen že nudia ale aj dosť hnevajú, napríklad futbalový zápas bol úplne od veci a vôbec mi to tam nesedelo. Inak to ale ušlo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film, dobre pozerateľný, so zaujímavým mysterióznym prvkom. Dejovo tam vlastne o nič také zaujímavé nejde, ale je zabalený do peknej škatuľky a svojim spôsobom je preto aj príťažlivý. Koniec je síce predvídateľný, ale v tomto prípade aj tak forma prevyšuje nad obsahom, čo film v mojich očiach vyzdvihlo do nadpriemernosti. Nie je to u mňa zvykom a sám nechápem, prečo tomu tak je. Možno pre ten pozitívny pocit, ktorý vo mne film zanechal. 70/100 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Necítim sa byť oklamaný lákavým plagátom, ocenil som vynaliezavosť tvorcov, utvrdil som sa v mojom slabšom vnímaní britského humoru, ale celkový dojem som mal znížený o neschopnosť identifikovať sa s hlavnou postavou a jeho problémami. Ani komentár to zásadným spôsobom nevylepšil. Preto iba tri hviezdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo? Rozhodně bych se neřídil podle plakátu, ve kterém tady na okolí vykukujou čísi prsa, ale hlavně bych se zajímal o příběh samotný, který se snaží vyprávět o osudech, o láskách, o ztrátách a o zranění na duši, které s tím vším souvisí. Jenže tak trošku zvláštní nedobytnou formou, která mi rozhodně nesedla. Hlavně tedy humor hlavního hrdiny. Možná jsem chápal jeho cyničnost, se kterou se v příběhu prezentuje, ale zase dostal dar, který možná k radosti postačí, ale k normálnímu žití těžko. Cashback je zajímavý film, při kterém na konci divák může, ale nemusí přemýšlet o vztazích celkově. Může a nemusí proto, že stejnak na nic nepříjde, ale alespoň si zauvažuje, nebo tedy, mě to docela dostalo. Ten podklad obklopený takovým zvláštnem jako je tady jsem tedy rozhodně nečekal, ale na začátku to mělo opravdu grády, skoro jsem myslel, že ten kluk se podřeže na pětkrát a ještě skočí z nějakého nekrytého mostu, nakonec tovšecko dopadlo jinak, zvláštně a docela se na to dalo koukat, ale znovu bych do toho rozhodně nešel. Je to až moc zvláštní a těžkopochopitelné, spíše hodně abstraktní. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Záběr, kdy Ben klesá na postel se natáčel celý jeden den. Plánované natáčení přitom trvalo dní 25. (HellFire)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama