Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Bachy 

všechny recenze uživatele

No, poměrně jsem se těšil, ovšem výsledek je rozpačitý. V podstatě od poloviny filmu jsem čekal na konec. Už to přeci musí přijít, je to nějaké dlouhé...a nic. I 102 minut se může táhnout. Fajn atmosféra a pár vtipných momentů, ale většinu času takové podivně rozplizlé. A tyhle pocity jsem měl hlavně díky nesympatiím k hlavnímu hrdinovi. Moc hynul. Dejme tomu, že ke konci už jsem mu i fandil , ale ta sebelítost v začátcích mě téměř zabila. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se režisér přespříliš opájí svou schopností točit pěkné obrázky (vypadají skoro jako z korejských romancí) a zastavovat je. Lze taky moc dobře poznat, že jde o natáhnutí krátkometrážního filmečku do celovečerní stopáže. Jinak je Cashback milá malá, vizuálně lahůdková romantická komedie. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

kedysi som sa vyjadril, že romantická komédia je žáner ak už nie budúcnosti, tak minimálne súčasnosti - a to hlavne preto, že pribúda romantických komédií, ktoré majú nápad, snažia sa pozerať na vec odpatetizovane, byť originálne; Cashback, i keď v úvode vyzerá mierne rozpačito a musíte si počkať, kým dôjde na to, o čom film vlastne naozaj je, je prototyp úprimnej, milej a pomerne originálnej ANGLICKEJ romantickej komédie (anglické reálie, reálie supermarketového sveta sa mi veľmi páčil); nechýba občasný humor (párkrát som sa nahlas zasmial, čo sa mi nestáva často, no niekedy to pôsobilo trošku silene - futbal, prdiaci model) romantika nebola presladzovaná a zaťažená nejakými extra klíšé, a hlavne to bolo jednoduché - žiadne extra scenáristicko herecké kľučky, takto nejako si predstavujem dobrý súčasný anglický romantický komediálny film; ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvláštní a pozoruhodný film, který jsem viděl už podruhé a s nímž jsem naprosto spokojený. Samozřejmě, že nebýt úžasného, neobvyklého a originálního námětu, tak bych asi tenhle film tak vysoko nehodnotil, ale právě ten námět z filmu dělá něco výjimečného. Přitom stačilo tak málo, a to sice že se s hlavním hrdinou rozejde jeho dívka a on začne trpět nespavostí a volný čas navíc využije tak, že si začne vydělávat na nočních směnách v supermarketu. Velice jednoduchý nápad, ale zároveň nápad, který funguje. Jistě, samozřejmě to lze považovat za tak trochu mysteriózní nebo fantasy námět, protože neznám nikoho, kdo by vydržel několik týdnů nespat, a stejně tak neznám nikoho, kdo by dokázal zastavit čas, což je specializace hlavního hrdiny. Ale když na to jako divák přistoupím, tak si pak celý film úžasně užívám a ani chvilku jsem se nenudil. Tohle je zkrátka jeden z těch filmů, které jsou originální, neotřelé a sympatické. A velice tomuto filmu pomáhá herecký výkon Seana Biggerstaffa, kterého už jsem viděl hrát jak ve filmu Zimní host, kde předvedl úžasný dětský herecký výkon, tak v prvních dvou dílech Harryho Pottera, kde hrál sympatického kapitána nebelvírského famfrpálového družstva. Zde znovu dokazuje, že má nesporný herecký talent a já už se těším na jeho další role. Cashback u mě tedy získává pět hvězdiček. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imprese zamrzlé v čase očima vychutnávače okamžiků, během svého insomnického období, na místě tak neinspirativním, jako je supermarket za noční směny... Romantický přelud se spoustou krásných slov v meditativních obrazech se zvláštním kouzlem dokázal podělit o bolest z rozchodu, existenciální vakuum, smysl pro krásu a konečně i poznání, že každá vteřina by měla stát za stopku. Osobně bych si přála více rozvinout romanticko-uměleckou linku na úkor potrhlého vtipu (vsuvka s fotbalem, exaltovaný šéf, kung-fu přírůstek), i tak mě snímek zanechal očarovanou - neotřelou poetikou, estetickou nahotou, hudebním podkresem, Emilií Foxx a naprosto dokonalým zakončením. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Představitelka dospělé Natálie Janine-May Tinsley je skutečnou profesí striptérka. Autoři hledali ženu podobnou představitelce malé Natálie Nelly Lyster-Smith, která byla obsazena jako první. Režisér Sean Ellis uvedl, že to byl náročný úkol a bylo zapotřebí projít mnoho striptýzových barů. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)
  • Emilia Fox si kvůli scéně, ve které tancuje u tyče, nechala jednu takovou tyč nainstalovat do svého pokoje. (mrqas)

Reklama

Reklama