Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film, dobre pozerateľný, so zaujímavým mysterióznym prvkom. Dejovo tam vlastne o nič také zaujímavé nejde, ale je zabalený do peknej škatuľky a svojim spôsobom je preto aj príťažlivý. Koniec je síce predvídateľný, ale v tomto prípade aj tak forma prevyšuje nad obsahom, čo film v mojich očiach vyzdvihlo do nadpriemernosti. Nie je to u mňa zvykom a sám nechápem, prečo tomu tak je. Možno pre ten pozitívny pocit, ktorý vo mne film zanechal. 70/100 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní snímek kombinující několik žánrů, ve výsledku je však nejdominantnější romantika (což potvrzuje i lehce čitelný konec). Jde vlastně o takovou pohodovou vztahovku s velmi zajímavou formou (je jasné, že ta nahota měla především nalákat diváky, naštěstí je však v symbióze s uměleckou duší hlavního hrdiny, takže nevyznívá tak moc lacině, jak by se mohlo na první pohled zdát; jinak samozřejmě zpomalovačky nebo úplné zastavení času=výborná kamera, střih + hudba), občasným humorem (třeba porušení snad všech pravidel při volání bejvalce, no vlastně i ten fotbal, který šije do amerických přehnaně heroických sportovních filmů o bandě looserů, kteří se zvednou a zvítězí), trochou životního filozofování (něco pro zaměstnání divákova mozku) a samozřejmě láskou (pro naplnění představ romantických duší). Příjemné oddechovka za slabší 4*. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit obalem DVD, protože tohle je vážně moc milý film, nevšední, vtipný, vynalézavý s přehlídkou bláznivého osazenstva ze sámošky, kde vzal Ben noční šichtu, aby nějak využil čas, kdy nemůže spát po rozchodu s děvčetem, který mu zlomil srdce. Ben je sympaťák a tak si nějak poradí a já mu to moc přála. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imprese zamrzlé v čase očima vychutnávače okamžiků, během svého insomnického období, na místě tak neinspirativním, jako je supermarket za noční směny... Romantický přelud se spoustou krásných slov v meditativních obrazech se zvláštním kouzlem dokázal podělit o bolest z rozchodu, existenciální vakuum, smysl pro krásu a konečně i poznání, že každá vteřina by měla stát za stopku. Osobně bych si přála více rozvinout romanticko-uměleckou linku na úkor potrhlého vtipu (vsuvka s fotbalem, exaltovaný šéf, kung-fu přírůstek), i tak mě snímek zanechal očarovanou - neotřelou poetikou, estetickou nahotou, hudebním podkresem, Emilií Foxx a naprosto dokonalým zakončením. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek čekal na svoji příležitost na HDD opravdu dlouho. Výzva jeho zhlédnutí razantně uspíšila. Musím rozhodně pochválit velmi příjemný a vtipný začátek, po kterém bohužel následoval takový poměrně nezáživný další průběh. Nejvíce mě okouzlily všechny bezduché výplně. Kung fu skoro mistrem počínaje a fotbalovým kláním konče. Ta pomalu se táhnoucí romantická linie mě úplně na zadek neposadila. Já viděl pouze pár netradičních až uměleckých prvků v poměrně vágním příběhu. Nedám více než dvě malinké hvězdičky. Kromě několika příjemných fórků mě snímek výrazně, ba dokonce ani nevýrazně nenadchl. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky mat.ilda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) koukne na noční stolek a na digitálních hodinách je 4:08, vedle noční lampy lze spatřit jen šálek. V dalším záběru o 3 minuty později je ale v pozadí i porcelánový medvídek. (dan.pacino)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)
  • Záběr, kdy Ben (Sean Biggerstaff) telefonuje a následně klesá na postel, byla natočena za použití pohyblivých kulis a pohybujícího se kameramana. Postel byla připevněna ke zdi ve vertikální poloze. (ynot)

Reklama

Reklama