Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ponekud jednostranny a chlapsky omezeny pohled na krasu, rekla bych. Malir, kteremu prijde "krasne" jen bujne poprsi a pozadi mladych zen, zatimco prdiciho starika by kreslit nechtel, neni umelec vyzdvihujici krasu v pravem slova smyslu. Vyobrazeni zen jen jako slicnych nahych tel (ktere navic umi jen hloupe rvat a hazet vecmi, aniz by si vas vyslechly) se mi dost pricilo, takze me starosti hlavniho hrdiny uplne minuly. Celkem zajimavy napad tak utonul v mori testosteronu, bohuzel. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rande naslepo, které se změnilo v nečekaně příjemné překvapení. Film, o kterém jsem nic nevěděl, nic nečekal a dostal všechno, co jsem si mohl přát. Svérázný humor, několik skvěle ujetých scén, partu nezapomenutelných outsiderů z noční šichty, špetku magie, kopec netradiční romanticky, sympatickou dvojici, a to vše ponořeno do báječné atmosféry, tajemné, melancholické, přesto svěží a jiskřící humorem. Bylo to bláznivé, přesto nečekaně pohodové, ujeté a přesto nečekaně milé. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Občas sem se dobře bavil a občas nudil, ale jedno se tomu teda upřít nedá a to velká originalita a spousta skvělých nápadů, který z toho dělaj něco víc, krom toho se tady dá vidět opravdu kvantum nahých a skvěle tvarovaných ženských těl, to byla fakt paráda hehe.Ale stejně mě to jako film nikterak zvlášť nebralo, nicméně se mi to nějak postupem času rozleželo v hlavě a vlastně zjišťuju, že sem si to docela užil a v konečným účtování musim uznat, že se mi to líbilo ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imprese zamrzlé v čase očima vychutnávače okamžiků, během svého insomnického období, na místě tak neinspirativním, jako je supermarket za noční směny... Romantický přelud se spoustou krásných slov v meditativních obrazech se zvláštním kouzlem dokázal podělit o bolest z rozchodu, existenciální vakuum, smysl pro krásu a konečně i poznání, že každá vteřina by měla stát za stopku. Osobně bych si přála více rozvinout romanticko-uměleckou linku na úkor potrhlého vtipu (vsuvka s fotbalem, exaltovaný šéf, kung-fu přírůstek), i tak mě snímek zanechal očarovanou - neotřelou poetikou, estetickou nahotou, hudebním podkresem, Emilií Foxx a naprosto dokonalým zakončením. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ellis smíchal několik naivních životních mouder, které jsou v komedii o mladých lidech možná až nepatřičné a hromadu pubertálních vtipů, které v podání dospělých zase působí nepatřičně. Zdánlivě nesourodý mix však vytváří společně s časovými hrátkami a snílkům známou nespavostí kouzelnou atmosféru. Navíc plakát doslova klame tělem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy švédská chůva přechází nahá z koupelny do pokoje, je dle Seana Ellise inspirovaná vzpomínkami z jeho dětství. (Václavička)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • Dívka, která je na plakátu k filmu, má při nakupování v supermarketu těsně před "zastavením času" nákupní vozík. Při "zastaveném čase" a jejím malování hlavním hrdinou má však v ruce nákupní košík. (dan.pacino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno