Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Špatná zpráva je, že čas letí. Dobrá je, že jsme všichni piloti." Já se občas rád vyspím, ale malíř Ben vyměnil zbytečný spánek za lukrativní post nočního leštiče podlahových krytin v supermarketu, ve kterém "božsky" určuje rychlost proudu času na trati od ztracené Suzy po objevenou Sharon. Na můj vkus se tedy jedná o vyprávění příliš utahané. Několik velmi vtipných scén mne sice potěšilo, ale jasné vítězství formy nad obsahem si nezískalo mé ovace. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Lidé stráví spánkem až třetinu života (já možná i víc), což je docela dost, ale na druhou stranu je to nejlepší způsob, jak si dobít baterky. A tak musí být určitě nepříjemné trpět nespavostí. Převalovat se na posteli sem a tam. V noci bloudit prázdným městem, nebo vzít brigádu v místním supermarketu, kde se to podivnými lidmi, na kterých se asi také podepsal nedostatek spánku, hemží. Hned na úvod musím říct, že jsem od snímku který, už obalem láká na kozy, vůbec nic nečekal a možná právě proto jsem toho tolik dostal. Tohle zamyšlení se nad časem a krásou ženského těla mi naprosto sedlo do nálady i vkusu a tak jsem se skvěle bavil u krásného scénáře. Nechal se dojímat skvělými záběry při efektním zastavování času, protože tenhle snímek je skvělý jak po technické stránce tak po té vypravěčské, kdy má vtip, skvělou romantickou linku a hlavně má co říct. Atmosférou mi to trošičku připomínalo Nauku o snech. Filmu, který mě naplnil energií a optimismem, nemůžu dát jiné hodnocení a až budu jednou mít hodně špatnou náladu, tak už vím po jakém filmu sáhnout. ,,Nechceš zajít do mýho pokoje? Dáme si popcorn a sex."- ,,Ne." -,,Co? Ty nemáš ráda popcorn?" ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvôli hlúpemu českému distribučnému názvu "Láska ze supermarketu" som sa dlho ochudobňoval o príjemný divácky zážitok. Tento film je totiž veľmi dobrý. Nie som zrovna priaznivcom novej anglickej produkcie, ale občas ma dokážu aj Briti milo prekvapiť. Presne ako pri tomto titule. Emotívny príbeh mladého, dospievajúceho muža, kotrý rieši svoje prvé závažné citové problémy. Herci sú dobrí, sountrack kvalitný, svižná réžia. Najviac ma však zaujala výborná, nápaditá práca s kamerou. **** ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně intenzivní meditace nad smyslem života, nešťastnou láskou a krizí existencionalismu v interiérech nočního supermarketu. To vše vedeno v duchu „oslavy lidského těla a mysli" ála nesmrtelné umění renesančních mistrů, dotaženo do extrémů lehce kýčovitým vedením děje a podtrženo desítkami vtipných narážek na ať už současnou či minulou pop-kulturu. Za tohle bych v kině peníze určitě vrátit nechtěl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný snímek z britských ostrovů, co si milerád pohrává se svou formou. Hlavní hrdina Ben je nadaným malířem, který zrovna přišel o přítelkyni. Rozchodem způsobenou insomnii řeší nočními směnami v supermarketu. V něm se setkává s prapodivnými lidmi nejen z personálu, ale i z řad zákazníků, i zde popouští uzdu své fantazie a fascinací krásy ženského těla. Nespavosti ho zbaví až blonďatá pokladní, zatímco poetická kamera snově krouží mezi regály a zavádí nás za tónů přesně střižené hudby do myšlenek bujarého dospívání, do myšlenek, kde zaplane touha po neprošlapaných pěšinách. Roztomilá komedie těží z brilantního scénáře, úspěšně se jí daří nořit (místy silou tunového magnetu) do nitra divákovi duše. Skvostné dialogy a nevtíravý humor patří mezi jeho podstatné ingredience, poctivě doplněn notnou porcí mladistvé deziluze. Nevšední zážitek nemalých kvalit, které neumíte příliš popsat!! 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Záběr, kdy Ben (Sean Biggerstaff) telefonuje a následně klesá na postel, byla natočena za použití pohyblivých kulis a pohybujícího se kameramana. Postel byla připevněna ke zdi ve vertikální poloze. (ynot)
  • Ve scéně, kdy je Sean (Shaun Evans) v koupelně a drží v jedné ruce časopis, lez spatřit u zrcadla krémy a kromě jiného i zubní kartáček. Poté, co položí časopis, tam vše zůstane, jen zubní kartáč zmizí. (dan.pacino)
  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama