Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný snímek z britských ostrovů, co si milerád pohrává se svou formou. Hlavní hrdina Ben je nadaným malířem, který zrovna přišel o přítelkyni. Rozchodem způsobenou insomnii řeší nočními směnami v supermarketu. V něm se setkává s prapodivnými lidmi nejen z personálu, ale i z řad zákazníků, i zde popouští uzdu své fantazie a fascinací krásy ženského těla. Nespavosti ho zbaví až blonďatá pokladní, zatímco poetická kamera snově krouží mezi regály a zavádí nás za tónů přesně střižené hudby do myšlenek bujarého dospívání, do myšlenek, kde zaplane touha po neprošlapaných pěšinách. Roztomilá komedie těží z brilantního scénáře, úspěšně se jí daří nořit (místy silou tunového magnetu) do nitra divákovi duše. Skvostné dialogy a nevtíravý humor patří mezi jeho podstatné ingredience, poctivě doplněn notnou porcí mladistvé deziluze. Nevšední zážitek nemalých kvalit, které neumíte příliš popsat!! 80%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

CLERKS II+40 ROKOV PANIC Velká Británia zachraňuje žáner komédie... Ten úžasný nevtieravý humor, aký sme videli napr. v SÚMRAKU MŔTVYCH je späť... Vynikajúca hudba, krásne ženy, úcta ku kráse. Nahota nie je samoúčelná, tvorcovia ako aj hlavný hrdina považujú ženské telo za umelecké dielo a snímajú ho s úctou a pompéznosťou - napriek všetkej vážnosti to celé pôsobí osviežujúco a primerane vtipne. Veľká škoda, že sa to nedostalo do kín... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy abych se přiznal moc nemusím, ale tady je to celé nějak zabalené do velmi příjemného humoru, který mi místy připomínal Clerks 2. Ale to asi nejvíce prostředím. Film táhnou hlavně ty drobnější postavičky v pozadí ať už se jedná o Kung fu borečka anebo o dvojici pošuků co se schovávají v regálech popřípadě prodávající kosmetiku ve tvaru pánského přirození. Šéf marketu je poctivý slizoun. Romantická část Bena a Sharon uteče jako voda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozitívny film, dobre pozerateľný, so zaujímavým mysterióznym prvkom. Dejovo tam vlastne o nič také zaujímavé nejde, ale je zabalený do peknej škatuľky a svojim spôsobom je preto aj príťažlivý. Koniec je síce predvídateľný, ale v tomto prípade aj tak forma prevyšuje nad obsahom, čo film v mojich očiach vyzdvihlo do nadpriemernosti. Nie je to u mňa zvykom a sám nechápem, prečo tomu tak je. Možno pre ten pozitívny pocit, ktorý vo mne film zanechal. 70/100 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krásne no samoúčelné obrazy s nulovou dynamikou. Režisérova snaha každú chvíľu zastavovať zábery po chvíli stratí čaro a ostanú len pekné obrázky, pri ktorých si divák začne uvedomovať, že chýba silný príbeh. Záver je príjemný ako to už britských romantických komédií býva a keby prišiel o 30 minút skôr, zrejme by som film hodnotil lepšie. Ale na keby sa nehrá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) koukne na noční stolek a na digitálních hodinách je 4:08, vedle noční lampy lze spatřit jen šálek. V dalším záběru o 3 minuty později je ale v pozadí i porcelánový medvídek. (dan.pacino)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama