Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak... a není třeba říkat nic víc. Takovéhle konce zkrátka miluju. No ale popořadě. Začínáme rozchodem a jak už to tak bývá, kopačky dostává náš hrdina - obyčejný kluk, který má nějaké to nadání (zde kreslení), nějakou tu zajímavost (zde zvládne stopovat čas) a nějaký ten problém (zde nemůže spát). A teď co s tím...jasně, sežene si noční šichty v supermarketu, kde začne malovat nahá těla znehybněných žen. Cool. Samozřejmě se objeví i klasická -rebound- girl, nějaké ty komické odbočky (fotbal, párty, supermarket) nějaký ten cliffhanger (ale ne, viděla ho líbat se se svou ex-) a pak, jak jinak, nepostradatelný happyend. Proč tedy pět, když to už znám z tolika jiných filmů ? Protože Ben je strašnej sympaťák, tak nějak mi ten jeho život vůbec nepříjde cizí (koneckonců, jsem také sympaťák), jsou tu nahé ženy, hraje do toho pěkná hudba, je to vizuálně opojné a jsou tu nahé ženy. A pak ten konec. Dokonalost :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vizuálne originálny, nápaditý a zaujímavý snímok, ktorý je obsadený radom zaujímavých postáv. Na film sa pekne pozerá (obzvlášť mužskému obecenstvu) ale napriek tomu mi v ňom niečo chýbalo. Ale aj tak nevšedný zážitok. Filmu síce chýba humor a neradil by som ho teda medzi komédie ani omylom, ale čo mu nechýba je romantika a také ľahké erotično. Vo filme sú reálne zážitky prestrihávané s retro spomienkami, čo sa mi páčilo. Film má však aj miesta, ktoré nielen že nudia ale aj dosť hnevajú, napríklad futbalový zápas bol úplne od veci a vôbec mi to tam nesedelo. Inak to ale ušlo. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek rozvine tak slibnou linii příběhu, trochu mi připomínající část o nespavosti z Klubu rváčů (obzvlášť v momentě kdy usne, tam chybí jen věta: Babies don´t sleep this well), vše je podáváno neotřepanou formou, což přitáhne. Ale ten konec, to byla zas taková Amerika, že mi u posledního polibku, rádoby vybroušeného moudrými slovy jako diamant do tvaru briliantu, chyběla akorát americká vlajka. Bižuterie ale moc hezká, pro ten krásný začátek dávám 75%. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis zhmotnil v příběhu svou fascinaci samotným sledováním a přenesl jí i do formy filmu. Zatraceně dobře koncepčně vychytaný film, který se může opírat i o výborné kamerové hrátky, jejímž vrcholem jsou přechody mezi jednotlivými scénami. Už dlouho jsem neviděl takhle chytrý romantický film, který je zároveň i zábavný a otevřený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný snímek z britských ostrovů, co si milerád pohrává se svou formou. Hlavní hrdina Ben je nadaným malířem, který zrovna přišel o přítelkyni. Rozchodem způsobenou insomnii řeší nočními směnami v supermarketu. V něm se setkává s prapodivnými lidmi nejen z personálu, ale i z řad zákazníků, i zde popouští uzdu své fantazie a fascinací krásy ženského těla. Nespavosti ho zbaví až blonďatá pokladní, zatímco poetická kamera snově krouží mezi regály a zavádí nás za tónů přesně střižené hudby do myšlenek bujarého dospívání, do myšlenek, kde zaplane touha po neprošlapaných pěšinách. Roztomilá komedie těží z brilantního scénáře, úspěšně se jí daří nořit (místy silou tunového magnetu) do nitra divákovi duše. Skvostné dialogy a nevtíravý humor patří mezi jeho podstatné ingredience, poctivě doplněn notnou porcí mladistvé deziluze. Nevšední zážitek nemalých kvalit, které neumíte příliš popsat!! 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Představitelka dospělé Natálie Janine-May Tinsley je skutečnou profesí striptérka. Autoři hledali ženu podobnou představitelce malé Natálie Nelly Lyster-Smith, která byla obsazena jako první. Režisér Sean Ellis uvedl, že to byl náročný úkol a bylo zapotřebí projít mnoho striptýzových barů. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Sean Ellis napsal scénář za sedm dní. Natáčet se začalo o šest týdnů později, kdy byli k dispozici všichni účastníci natáčení krátkometrážního snímku, který je základem filmu. (HellFire)
  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama