Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Santek 

všechny recenze uživatele

No nevím jak ostatní, ale já tenhle film beru docela vážně a dost se mi líbí. Charlie Sheen v roli bojovníka proti mimozemšťanům ujde. Nevím proč bych to neměl brát vážně jen kvůli tomu že tam hraje Charlie Sheen. Líbí se mi zápletka i rozehrání příběhu. Z kategorie sci-fi je to takový lepší průměr. Kdo vstoupí neprohloupí :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proč by si tohle slušné scífko zasloužilo čtvrtou hvězdu? Protože ani nevypadá na to, že je 20 let staré. A protože obsahuje pár dobrých scén a zajímavých nápadů (prolamování nohou, "čistící" koule, scéna se štíry... vlastně celá mexická pasáž je dobrá). Proč mu ale po dlouhém rozvažování nakonec čtvrtou nedám? Protože Estevezův/Sheenův herecký výkon je tragicky špatný a spočívá vlastně jen v poulení očí. Protože mi lezl na nervy malý černoušek. Protože asi žádný heterosexuální bílý Američan by si domů jen tak z plezíru nenalifroval cizího černého pubertálního spratka, kterého chvíli předtím načapal, jak mu leze střechou do baráku. Protože vyspělá civilizace, která je schopna mezihvězdných letů a kompletní tělesné transformace svých jedinců, by stěží komunikovala kravsky obrovskými anténami vysílajícími primitivní rádiové signály. Protože na štíří bodnutí by zdravá mladá žena neumřela, leda by jich bylo několik. Protože nám režie neukázala, kolik vlastně bylo těch štířích bodnutí. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná sci-fi o kolonizaci naší planety dalším mimozemským šmejdem z vesmíru. Některé scény sice trochu vykrádají podobně zaměřené filmy a Zemeckisův Contact, nicméně jsem byl az prekvapen dobrou atmosférou i zpracováním již tolikrát omletého příběhu. Když přivřete jedno oko, budete mít o zábavu určitě postaráno! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ufóni sa snažia navodiť meteorologickú katastrofu a pri stojí jediný človek. Herecké obsadenie: Všetku pozornosť na seba prirodzene strháva Charlie Sheen. Dosť to však preháňa vo výrazovom prejave a miestami to môže byť až rušivé. Prevedenie: Na svoju dobu sú efekty celkom dobre zvládnuté (až na to vylamovanie nôh). Mexiko je tiež veľmi pôsobivá destinácia a finálny fight na satelite stojí tiež za to. Pocity: Dobre sa na film pozerá a akcia svižne odsýpa. Do polovice filmu sa vo vzduchu nieslo aj nijaké to tajomno, že kto za všetkým stojí. Keď táto bublina praskla tak sme sa mohli spoľahnúť už iba na akciu ktorej nebolo málo. Pridaná hodnota: Film si nesie mnoho filmárskych nedostatkov 90. rokov. Pár nelogických prepojení a dosť zlé obsadenie. Ale vo finále sa na to dá dobre pozerať a počas celej stopáže sa človek nenudí. O to tu asi aj ide. 69% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov z detstva, ku ktorému sa vždy rád vrátim aj v súčastnosti, ak naň natrafím v televízií. Pre Charlieho Sheena netypická rola, ktorú zvládol bravúrne a tiež sa mi takto vo vážnej roli páči viac, než v komédiách. Je to skvelé sci-fi so skvelým koncom. Triky, ktoré boli vo filme použité sú pomerne jednoduché, snáď až na pohľad do podzemia mimozemskej základne. Bol som ohúrený tou mimozemskou základňou a tým, čo sa v nej dialo. Samotný film pôsobí skvelým dojmom a nijako nevykráda ani si neberie nápady z iných spriaznených filmov, ale šikovne pracuje s divákovým záujmom, ako sa nasledujúca príbehová stránka bude vyvíjať. Odporúčam všetkým milovníkom mimozemšťanov a sci-fi. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)

Reklama

Reklama