Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Rozpoloženie človeka, ktorému sa všetko zosipalo na hlavu až v takom množstve, že si ju chce prevetrať kusom olova musí McDonagha veľmi fascinovať, keď o ňom natočil oba svoje filmy... A aký je Six Shooter? Drsnejší, brutálnejší, cynikejší a nekorektnejší ako celovečerák In Brugges... A taktiež ako film lepšie fungujúci... Avšak na mňa je to už priveľmi silný koncetrát ... Preto to nižšie hodnotenie... (▼) ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

„Oh Jesus, what a fucking day“. První film, krátkometrážní, od Martina McDonagha. Nepříjemný den si prožije Brendan Gleeson (ve filmu si zahrál i jeho syn Domhnall). Cesta vlakem domů nedopadne úplně podle představ. Perfektně napsaná komedie, černá jako pinta Guinnessu. Hláškování Rúaidhrího Conroye je výborný a „to tvoje mrtví dítě vypadá jako ten z Bronski Beat“, to bylo hodně tvrdý, skvělý a samotné finále? Bavilo mě to moc. 90% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh prostě dokáže zaujmout, ať už je to krátký film nebo dlouhý. Tady si chvíli říkáte, o čem to vlastně bude, co se z toho může vyvrbit dobrého, ale pak jen až do konce zíráte na to, co se tu děje. A je to opět herecky i scenáristicky skvělé, navíc je to sakra drsné, ale přitom pořád niterné, emotivní. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Sprostý kecy náctiletých spratků nepovažuji za humorné a nepomůže ani to, že se to celé nalakuje tzv. na černo. Snažím se i pochopit, že se někdo popadá za břicho při historce o vybuchlé krávě - ostatně švandu z "hovínka" mají už předškoláci, a ne všichni holt dojdou na střední. Nicméně objevovat v podobných kecech filosofická životní moudra je natolik smutné, že mne zdejší komentáře spolu se zjištěním, že autor je údajně současným nejhranějším dramatikem po Shakespearovi, uvrhly do hluboké deprese. Uznávám, Brendan Gleeson hraje skvěle a má fakt blbej den :), stejně blbej den má nakonec i pan králík (o jeho herectví raději mluvit nebudu), a díky těmhle dvěma smutným hrdinům je to jedna*. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční nástup britského černého humoru, který je držen po celou dobu nekompromisním, ale jednoduchým dějem i pointou. Taková krátká chuťovka od tvůrce pozdějších skvělých In Bruges, ke kterým to má sice ještě hodně daleko, ale na prvotinu nezvykle dobré. Jen tak dál chlape, na právě do kin přícházivších Seven Psychopaths jsem velice zvědav. [70%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama