Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kotik se zlepsuje, ale poooomaaaaaluuuuuuuuuu.... odhadem to bude trvat tak jeste dobre 3-4 filmy, nez to na divakovi nezanecha trvale nasledky. Viktor je v klidu, Honza taky, ale ten scenar. Nemusi prset, jen kdyz skape. Ale aspon jsem videl v taxiku Zuzanu Scerbovou - a z te rozhodne neco bude ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Velká nuda. Zarazilo mě obsazení herce Dolanského, který je pro mě navždy hercem na jedno použití, a použit už byl ve filmu Sametoví vrazi. Většina herců na jedno použití má zahrát v jednom filmu, a pak už nemají být nikdy obsazení. Netýká se to jen Dolanského, ale taky třeba Lišky, Cibulkové a pětistovky dalších. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na scénář mi nešahejte, ten je parádní. Takhle to vážně chodí, včetně úplného konce, a to člověk ani nemusí být taxikář. Ovšem to provedení, ach, to provedení... Kdyby dneska naši proti Řekům hráli tak, jak se předváděl kompletní herecký ansámbl, mohl by si Čech zřídit živnosťák na lov všeho druhu. Nehledě na trenéra Kotlíka, který by za zvolenou taktiku hry zasloužil přejet lajnovačkou. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jan Dolanský a Viktor Preiss to solidně rozjíždějí, ale bohužel jsou hodně omezeni scénářem postaveným na hlavu.. Film jsem viděla už několikrát, vždycky většinou omylem, ale pokaždé jsem se tak zadívala, že jsem to zkrátka musela dokoukat hlavně kvůli zvýšeným pánům, i když jsem dopředu věděla, jak to dopadne.. Kdyby bylo jiné obsazení, tak by úroveň rozhodně klesla.. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vemte jednu deci Collateralu a dvě lžíce morálního poselství z Telefonní budky a zalijte to dvěma hektolitry rozžhaveného slizu z Pánské jízdy - a máte komediální hit začátku léta. Je to možná velký skok pro režiséra Kotíka, jenž se od tří chlapů v baráku přesunul k pokusu, který lze nazývat filmem (tzn. žádný plamenomet v lednici, žádné jiskry z televize, žádné humorné vaření večeře a chybí i Dejdar s elegantním panděrem). Ale pořád miniaturní krok pro diváka, jemuž ke štěstí nestačí toporné dialogy, humor na hranici selhání srdce (tetička, pane bože, co ta tetička Jany Hlaváčvové?!) a scénář tak zběsilý, jak jen od autora Pánské jízdy může být. Jediným pozitivem je pro mě Preiss, naopak zamrzí, že Kotík semlel i herecké kvality Jana Dolanského, který koulení očima a trousení trapných hlášek nezvládl ustát. V interiérech se znovu odehrává filmařské peklo, venku se jakž takž daří. Každopádně král české situační komedie je zpátky. A i když mu nepřeju nic zlého, na vás ostatní volám: Kryjte se! :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno