Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě tento klasický historicko-dobrodružný snímek sednul. Nevím, zda jde o španělského lidového hrdinu, nebo postavu z nějakého národního komiksu, ale film by tomu odpovídal. Je to jakási přehlídka epizod, velmi obrazově nasnímaná (kontrasty - prosluněné Španělsko v rozkvětu, zablácená Breda a mrazivý Madrid v krizi), plná jasně načrtnutých charakterů a prodchnutá hrdostí, ctí a láskou - osudovou samozřejmě. Ještě zmíním jemnou hudbu, co doslova hladí po uších a ještě jedna věc mě zaujala, film je strašně tichý, z čehož vyplývá, že jestliže nějaká postava zvýší hlas, máto efekt i význam. Jenže je to strašně dlouhé, krátit by se dal snad každý záběr, ideální délka - tak 90 min. ...70% PS: nezapomenu svou oblíbenou doušku u těchto filmů, řemeslo je zde zvládnuto, obraz, šermířské souboje i bitvy, nic nepůsobí trapně jako ve sračce zvané Bathory:-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

I prohrát jde se vztyčenou hlavou. Dokazují to postavy ve filmu a dokazuje to i film sám. Hodně se toho v něm nepovedlo (nebo mohlo být uděláno líp), ale prvky, které stojí za připomenutí (obsazení hlavní postavy, výprava, stealth akce v týlu nepřítele, ...), jednoduše stojí za připomenutí. 70% ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

dva a pol hodinovka niecoho temer nepozeratelneho....cely dej o kapitanovi je akoby sled epizodok, kt. na seba nenadvazuju a brania divakovi si po pozreti vybavit vobec o com bol cely pribeh. ano, samozrejme o statocnom alatristovi, ale chyba kontinuita a vazbovost. z pozitivneho hladiska je vidno dobru pracu s kamerou a s farbami. ale to asi vsetko..40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zrada je škvrna, ktorá sa nikdy nevymaže. Judáš sa obesil. Ja taká silná nie som. Tak aspoň plačem.“ Škoda, ale obávam sa, že tento film uspokojí len menšinového diváka, ktorý sa rozhodne postaviť šarm Vigga Mortensena (G.I. JANE, PÁN PRSTEŇOV, OCEÁN OHŇA) a naturalistické krvavé detaily nad nudný scenár a nenápadité vizuálne spracovanie (o nejakej strhujúcej výpravnosti by som radšej nehovoril). Snímka (napriek početným akčným scénam) nemá divákovi čo ponúknuť. Namiesto toho ho ubíja množstvom vedľajších postáv, motivácií a nudných vzťahov. Za pozornosť však film predsa len stojí, už kvôli charizmatickému Viggovi a jeho španielčine a širáku. Podľa knihy Španiela Artura Pérez-Revertea, autora okultného hororu DEVIATA BRÁNA. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo snahou ukázat Španělsko na vrcholu své slávy a jeho úpadek, to se nepovedlo. Pokud šlo o vyprávění osudu jednoho člověka (nájemného žoldáka), tady už moje hodnocení vyznívá příznivěji. Ovšem. Je zde rozehraných mnoho motivů, které na sebe buď nenavazují vůbec nebo jen velmi volně, či se tam vyskytly jakoby mimovolně (viz závěrečná scéna). Film byl dost dlouhý, ale kupodivu mi to ani tak moc nevadilo. Faktem je, že jsem byla zvědavá, jak to skončí, takže kdybych se to dověděla o něco dřív, taky bych se nezlobila :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama