Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhou dobu musela americká studia dodržovat tzv. morální kodex a zejména tvorba velkých studií se vyznačovala neuvěřitelným šosáctvím. Pak přišlo uvolnění, které přineslo spoustu nahoty, vulgarity a zbytečných filmů, které sázely na co nejlacinější podbízivost. Sekretářka není erotický film, je to spíš úsměvný příběh o hledání sexuální identity a vyrovnávání se s ní. Zatímco homosexualita je už víckrát úspěšně zpracovaná a jako téma určitě nepřekvapí, sexuální odchylka, která hraje v příběhu sekretářky důležitou roli, má stále nádech něčeho neobvyklého, v hraných filmech jen zřídkakdy viděného. Maggie Gyllenhaal i James Spader hrají s nadhledem a Sekretářku lze považovat za příjemný snímek ve stylu americké nezávislé scény. Jde o film, který sice opatrně a mírně (ve skutečnosti se přes tragikomické a dramatické prvky pohybuje na půdorysu klasických romantických komedií) ale přece jen posunuje hranice stylu a tématu. Celkový dojem: 80 %. Je to mimo jiné snímek o toleranci a ocení ho nejspíš ti, co už dávno pochopili, že hranice tzv. normality se pohybují jinde než v předminulém století a láska má mnoho podob... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Děkuji Tomovi z kyslíkárny, že mi Sekretářku někdy před deseti lety doporučil. Myslím, že by ten film měl být slavnější, než je. Sadomaso mi moc neříká, proto jedna hvězdička dolů. Tím chci naznačit, že ten film je nejspíš dokonalý. Taky ho doporučuju kudy chodím. Ale nevím o nikom, kdo by se na základě mého doporučení na Sekretářku kdy podíval. Myslím, že za to může téma. To bude také nejspíš hlavním důvodem, proč tenhle velezábavný film není tak slavný, jak by si zasloužil. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Nebavilo mě to, Maggie Gyllenhaal mi přišla dost hrozná, a James Spader pro změnu totálně nezajímavý a bez výrazu. Moc nechápu, co na tom filmu někdo vidí - mně to celé přišlo strašně laciné, rádoby šokující a celkově tak nějak ušmudlané. Zajímavé mi tam přišlo pouze srovnat to s filmem Padesát odstínů šedi, který se mi nově jeví jako jasná vykrádačka Sekretářky - a přesto nemám za sebe problém napsat, že mě Fifty Shades bavilo neskonale víc a dávalo mi větší smysl - v Sekretářce mi žádná postava nebyla sympatická a to, co se mezi nimi odehrávalo, ze mě nedostalo žádné emoce, nebo nedejbože vzrušení. Film u mě navíc dojel na strašlivý český dabing, v němž jsem ho zhlédl. Pro mě osobně celkově ztráta času. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Takže za A: Maggie zkrátka NENÍ ošklivá. Navíc tady předvádí všem, že prostě umí hrát. Za B: Tento film neměl být nějak šokující. Je to jen jiný pohled na lásku. Za C: Ten film mě donutil přemýšlet a proto mu dám plný počet. Protože, kde je hranice normality? Kdo říká, že láska musí být vždy něžná? Proč, když nezapadáme do davu, jsme hned nenormální? A proč bychom měli vůbec někam zapadnout? Tento film mi do hlavy vnesl spoustu otázek. A tak to mám rád. Za D: Pokud se vám nebudou líbit první 3 minuty, tak ten film radši vypněte. Anebo, (jako v mém případě), počkejte, co se z toho vyklube. Já počkal a vyplatilo se to. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Máte problém s pochopením sexuálnych praktík nezlučujúcich sa "normálom"? Pozrite si Sekretárku a zistíte, že nie je nič nenormálne na tom, "keď masochistka robí sekretárku sadistovi..." čo hlása aj nadpis na vydarenom obale od DVD. Takže zaujmite horizontálnu polohu na gauči a nechajte ukojiť svoju potrebu po mierne pikantnom, vášnivom, provokujúcom, no pritom nežnom, takmer dvojhodinovom... filmovom zážitku... :) U mňa jedno z mála (pozitívnych) filmových prekvapení. 10/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Autorka scénáře Erin Cressida Wilson si zahrála jednu z žen sedících v čekárně. (HellFire)
  • Přestože má Lee problémy zvednout plnou nádrž vody nebo vlézt do kontejneru, pro její představitelku Maggie Gyllenhaal nepředstavovaly žádnou větší námahu. (TaNya_)
  • K filmu byly vyrobeny dva plakáty, Jeden z nich zobrazuje předkloněnou ženu. Maggie Gyllenhaal přiznala, že postava nepatří jí, ale nějaké ženě, která v té době chodila s jejím expřítelem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama