Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Takovéto neotřelé romaňtiky jsou svým způsobem velmi fajn a Sekretářka je bezesporu kvalitní film. S úctyhodnou hbitostí se vyhýbá zajetým žánrovým kolejím a už v prvních minutách se začíná ohánět bravurní sekvencí různorodých ksichtů Maggie Gyllenhaal. Vlastně hérectvo jako komplet jiskří příkladnými výkony a nejeden ostřílený filmový kritik může uznale pokývat hlavou. Ale to by to nebyl váš lišácký strejda Zeebonk, kdyby neměl v rukávu zastrčené nějako to důmyslné "ale". Tak tedy... Kašli, kašli... Ale ten film mě nudil a sral s takovou intenzitou, že jsem si málem uhryzal první tři články prstů pravé ruky. Navíc jakkoli je ta Maggie fajnová hérečka, tak faktem zůstává, že její postava je krajně nesympatická, hysterická, polodementní, nevyprcaná čubka, kterou je peklo sledovat. Takže lepší tři ať nežeru. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

James Spader jindy není zrovna můj šálek kávy. Ledaže by mi tu kávu uvařila sekretářka v rozpuku, patřičně submisivní a vnitřně nejistá, tím víc vzrušující šťabajzna. Což tento případ je. V jiných filmech pro mě vždy poněkud slizký (navíc bohužel jen amatérsky) a vnitřně rozháraný James Spader dostal tentokrát roli, která mu sedla jak prdel na hrnec. A šťastně vzlykající Maggie Gyllenhaal byla prostě k sežrání. Tu bych z fleku zaměstnal jako sekretářku i já! Tedy, pokud bych v mládí místo učení nevyrýval do školních lavic kosočtverce a měl nyní vlastní firmu :-). Milý film o lásce, která by asi měla i trochu bolet. Film pro každou romantickou duši, které se nebojí nějakého toho plácnutí přes zadeček, popřípadě sexu v lese, připoutaná ke stromu. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Altamir sa hlboko mýli, ak tvrdí, že "normálny" človek nemá šancu Sekretárku pochopiť. Napriek tomu, že sa za relatívne normálnu (v sexuálnej oblasti) považujem, samoľúbo si myslím, že som tento film hlboko pochopila a oceňujem na ňom nielen skvelé herecké výkony, originalitu, rafinovaný humor, vyrovnanú dávku romantiky a napätia (a vôbec všetko:-), ale aj silný erotický náboj. Milujem toto intímne dielko, dokonale si vychutnávam pomaly plynúci dej a každým pórom nasávam jeho elektrizujúcu atmosféru. Na mieste Lee si nikoho lepšieho ako Maggie Gyllenhaal neviem predstaviť, sadne do role ako riťka na šerbeľ a zvládla ju bravúrne. A výkon Jamesa Spadera (pre mňa najlepší v kariére) je uhrančivý. Ak inde nie, tak v Sekretárke mi konečne ukázal, že je pán herec, ktorý zahrá aj výrazom očí a to si na ňom cením. ...Assume the position...and watch :-) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

O sekretářkách nepanuje obecně moc dobré mínění. Tenhle film se to nesnaží ani divákům vyvracet. Divné na téhle sekretářce je, že ji probudí k životu výprask od svého šéfa. Film má tu výhodu, že je o lidech, ne o zákonu. Takže šéf ji řeže dál, ona je mu za to vděčná. Léčila li se za sebeubližování, tak je docela logické, že potřebovala šéfa, kterým je Grey. Aby jim ale jejich pohodičku něco nenarušilo. Projevuje o ni zájem floutek Peter. Dívka váhá, neb ví, že Peter ji nedokáže správně nařezat, takže náhle neví, co je pro ni prioritou... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film z totálne nudného prostredia okorenený zaujímavou sexuálnou úchylkou. Nieže by ma nejak extra brali masochistické sklony, a možno je to tím, že niesom extra fanúšik romantických filmov, ale toto bola totálna nuda. V celom filme sa vlastne nič nedialo, ak samozrejme nepočítame to neustále žobronenie o výprask. U mnohých podobných filmov kvalita stojí vo veľkej miere na dialógoch, no tu neboli tak isto extra ohurujúce. Ak si odmyslíme sladký záver je zbytočné sa na film pozerať. Neznámi herci tak isto toho veľa neukázali, ale ani nemali kde. 2* sú až-až. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama