Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

marvan 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jedná o filmové zpracování divadelní hry, i když to není nikde uvedeno. Soudím tak z vycizelovaných dialogů a z faktu, že se většina příběhu odehrává na WC luxusního bytu. I nezvykle otevřený a krutý pohled na život je mnohem dospělejší než ten, který se běžně servíruje současnému lehce dementnímu filmovému diváku. Jason Statham s příčeskem a perverzním vzezřením hraje loosra, kterému přes jeho odpudivost dokázal vtisknout heroický rozměr. Co na tom sejde, jestli jsou naše trápení banální a odporná, hlavně je nést jako chlap. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** HBO2 HD - Příjemná nostalgie. London byl jeden z mých prvních zhlédnutých filmů, kdy jsem se stal ČSFD uživatelem. Tenkrát mi tenhle kousek přišel hrozně ukecaný, což i po dnešku stále platí, ale díky CZ dabingu jsem se do toho správně dostal a rozhovory mezi Evansem a Stathamem byly fajnový. Za x let si London znovu rád připomenu. 75% ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě spíš než název, který také dokáže přitáhnout pozornost diváka zaujalo obsazení. Chris Evans v jedné ze svých velice náročných rolí a Jessica Biel jako povrchní holka s přezdívkou London. Mám ráda prolínání přítomnosti s minulostí a pozvolné osvětlování příběhu a osudů postav. Syd, který se stal troskou poté co ho opustila krásná London se dostává na rozlučkovou párty již jmenované slečny a tam uvažuje nad tím co se životem přitom fetuje a pije alkohol s chlápkem, kterého ani nezná a skrývá svou bolest za závislost a clonu nevzhledného pobudy. Oceňuji propracovanost postav ale někdy je to na diváka příliš. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně skutečný a snadno uvěřitelný film už dlouho nepamatuju. Film stojí na malém počtu osob, které jsou ovšem tak rozdílné, že ta jediná věc, která je spojuje (kokain), z nich dělá karikutury jednoho jediného, odosobnělého a sebezničujícího charakteru, který se utápí buď ve svých malicherných problémech či v naddimenzovaných existencionálních otázkách o bohu a vesmíru. Děj se odehrává na relativně malém počtu lokací, ale dokonce ani koupelna, ve které divák "prožije" snad tři čtvrtiny děje, se neokouká díky výborně na aktuální děj navazáným flashbackům a psychedelickým hrátkám s kamerou, rozostřením a zrcadlem. Celková atmosféra stojí a padá na ostrých a výbušných dialozích a tím pádem na výkonech jednotlivých herců. Slečny herečky dobře vypadají, jsou sexy a nic nekazí, zatímco Chris Evans (méně) a Jason Statham (více) vytahují snímek z banalitních keců do inteligentní debaty o ničem a o všem. Dá-li se to tak ovšem říct. Nebýt přerodu v romatický snímek, těsně před koncem, tak to Hunter Richards mohl dotlouct v docela hodně povedené drama dvou osamělých mužů dvou různých generací. Takhle je dobře budovaný depresivní dojem z podstatné části snímku roztříštěn návalem hořkosladkokyselých emocí v závěru a stejná chuť pak zůstane divákovi na jazyku i při závěrečných titulcích. Škoda, přeškoda. Potenciál byl obrovský. Tři a půl. [únor 2006] ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

"London". Jason Statham. Že by britská gansterka? Hm, bohužel ne. Příběh kerej se odehrává kdesi v JůEsEj na jednom mejdanu, kde se na hajzlu sejde Jason a jeden dost nezáživnej chlápek po rozchodu. Mezi x panákama a x gramama koksu se odehrává dost zajímavá konverzace o všem možnym. Ale upřímně, mně to přišlo jako by rejža sežral Wikipedii a pak to nasázel do filmu. Jasonovi se nedá nic vytknout, ale zbytek herců jako by byl ve stínu. Určitě jsem od toho čekal víc. Nebejt Jasonova heroickýho výkonu na konci a rvačky, asi bych nedal ani 3 ušmudlaný hvězdy. Nápad asi dobrej, ale zpracování opět podprůměrný. 3 hvězdy a to jen díky Jasonovi a rvačce. Ani nevim co si vlastně myslet. Snad je...dal bych si lajnu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama