Reklama

Reklama

Skupina přátel se po autohavárii dostane do nepoužívané nemocnice, kde řádí šílený doktor a jeho personál. Začíná boj o přežiti. (xxvasa)

Recenze (125)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se prosím nelekněte, fakt se to zlepší... Pro mě bohužel, když jsem s tím začal být naprosto spokojen, následovala pořádně dlouhá série nelogických a nereálných věcí. Je jedna věc, že v hororu je úplná pohoda na 2 rány sekáčkem přijít o ruku, ale je úplně něco jiného, když se dlaň válí na zemi v kaluži krve a ruka je useknutá u ramena. Škoda, jelikož to vypadalo úžasně, jakmile se tam něco začalo dít. Krátký a stručný úvod, šokující neohrané scény a skvělá zábava, tedy přesně to, co pomalu ale jistě začínají novodobé horory postrádat. Nebýt té velice slabé části v závěru, hodnocení by se jistě vyhouplo výš. ()

ElizabethBay odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních otázek, která mě při sledování tohoto filmu napadla, byla: "jak je možné, že v takové slátanině hraje herec jako Robert Patrick?" Ne, že by se jednalo o oscarového herce, ale roli psychopatického doktora ve filmu, který působí jako průměrná počítačová hra s milionkrát použitým námětem, nelogičnostmi a absencí alespoň minimálního vkusu, si rozhodně nezaslouží. Film zdánlivě dodržuje všechny normy průměrného hororu, ale ve výsledku je to ostuda filmařského řemesla. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou pořádnej masakr. Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposled musel sundávat sluchátka a jen křečovitě napolo sledovat, co se ve filmu děje. Některé momenty jsou hodně mňamkózní. K záporům podobných filmů patří již tradičně chování postav, které bylo občas dost mimo mísu a samotný příběh taky nebyl právě nejoriginálnější. Musím ovšem říci, že ačkoli je závěrečné vysvětlení předchozího jednání záporáků dosti nereálné, tak působí vskutku "monumentálně". Dobrá atmosféra je chvílemi taky cítit, lekačky byly povedené a hlavně některé ty scény dokázaly slušně znechutit. 65% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Koho auto porazí, toho doktor dorazí.“ Malá rada. Pokud vám lékař na pohotovosti, pod záminkou, že je to při preventivním vyšetření po drobné autonehodě běžný postup, začne rozvěšovat orgány a vnitřnosti na stojany okolo vašeho lehátka, zpozorněte a vyžádejte si formulář k informovanému souhlasu! Celkem zábavný slasher s kreativním gore, obětavými sestřičkami i dvěma zdravotními bratry, příležitostnými čtveráky a sadisty. ARO_OKÉNKO: [][] Jaké reference má poliklinika v Louisianě? 1) Komunikativnost. Doktor Benway vám vysvětlí, co všechno se vám chystá ufiknout a proč. 2) Motivace k zdravému životnímu stylu. Lékaři před operací provozují jogging, běhají s (za) pacienty po celé budově. 3) Personál má smysl pro humor a cit pro timing. „Planý poplach, strážníku, tady se nic špatného neděje.[][] Z letáčku v ordinaci: „První pomoc poskytujeme tak, aby zároveň (ne)byla pomocí poslední!“ Typ úrazu: Jen malý kousek skla. Tři stehy postačí. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Autopsy je formálnou i obsahovou poctou eighteesáckym béčkam, v ktorých sa po ponurých, zelenkavým svetlom osvietených nemocničných chodbách (Dead Pit) preháňajú šialenci v bielych plášťoch (Re-Animátor), s Hipokratovou prísahou strčenou hlboko v zadku. V tomto smere Autopsy zároveň reflektuje - bez akéhokoľvek zámeru, pochopiteľne - stav súčasného zdravotníctva v postkomunistických krajinách:-) Vyčítať tomuto filmu absenciu inteligencie je ako hľadať chyby krásy na pleti Freddyho Kruegera. Neočakávajme od jaterníc či "vepřa, knedla, zela" sofistikované chute. P.S. Keby na mňa Jessica Lowndes aspoň raz koketne žmurkla z obrazovky, idem aj na štyri hviezdičky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ross McCall má tričko so známou punkovou skupinou Rancid. (Dzusta)
  • Ve scéně, kdy chce Jude (Ross McCall) otevřít láhev dusného plynu, Scott (Robert LaSardo) mu brání a říká, že může vyhořet. Oxid dusný je však bezbarvý nehořlavý plyn. (Perverz)
  • Při operaci Emily (Jessica Lowndes) hraje na gramofonové desce část árie „Si, mi chiamano Mimì“ z opery „La bohème“ od Giacoma Pucciniho. (Dino07)

Reklama

Reklama