Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu mě velice potěšil, kde se píše: Pojďte se ještě jednou vypravit do světa, který jste si zamilovali. Jde o sen. Něco, nad čím nemá smysl přemýšlet. Film dominuje ve všech stránkách, grafice, hudbě, postavičkami jako Cloud, Sephiroth, Tifa, Vincent apod. s vynikajícím soubojem proti Bahamutovy. Film si myslím stojí i pro vidění pro ty, co hru nehráli. Já osobně jsem viděl dříve film, ale to je vedlejší:-) Pro hráče Final Fantasy povinnost vidět:-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vybroušený vizuál a neskutečná akce na jedné straně, "vatózní" příběh a celkem velká nuda na straně druhé. Na pohyblivé japonské obrázky se kouká vážně skvěle, navíc když jsou tak barevné a s příměsí fantasy. Co ale nejvíce zamrzelo, že na hlavní dějové linii bylo od začáku do konce vidět, že je tu opravdu jen proto, aby si tvůrci nějak ospravedlnili jinak velmi akční snímek - na přehlídku komb s velkými meči by do kina nikdo nešel, že. Takže se vzala jednoduchá šablona o vzkříšení nejvetšího padoucha největšího klaďase ze světa herní FF, a "příběh" byl na světě. Není to pak o ničem jiném, než sledovat nudné dialogy, které tu jsou jenom pro vycpání jinak báječných soubojů. Podobným neduhem pak trpěla i starší Essence Within; pokud by byla dějová linka o něco propracovanější, bylo by hodnocení ještě lepší. Mé čtyři hvězdy pak znamenají pochvalu za super choreografii bitek, frajerské charaktery a spektakulární akci, kterou snad ani nelze natočit jinak, než animací... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

To byla paráda. Pěkná adrenalinová jízda. Grafici se museli opravdu vyřádit. Předvedli neuvěřitelné věci a dosáhli mistrovství ve svém oboru. Jediné, co bych mohla filmu vytknout je, že lidé působí jako z vosku a až příliš dokonale. Nemají žádné vrásky, ani šrámy a jizvy. Ale to bych chtěla asi moc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O legendárnej hre, pre konzoly Sony Play Station, "Final Fantasy" som už samozrejme počul, ale nikdy som nenašiel čas a trpezlivosť si ju zahrať. Možno aj preto som bol v príbehu tohto filmu úplne stratený. Ale vôbec mi to nevadí. I tak som veľmi spokojný. Pretože to čo som videl, môžem označiť ako animované vizuálne orgie. Strhujúca akcia, dymanické súboje, úchvatné prostredia, dokonalé detaily... všetko výborne nazvučené a zvýraznené dobre zvolenou hudbou. Japonci sú v tomto proste machri. "Final Fantasy VII" som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami, čo ešte viacej umocnilo celkový dojem. **** ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace, ale vadil mi děj, který mě jako nepařmena absolutně neoslovil. Druhá polovina filmu je prakticky jeden velký souboj, ale mně už bylo jedno kdo proti komu a proč. Slabé tři hvězdičky. P.S. Na IMDB se píše: "The creators of the film had no prior knowledge of how to make a movie, so it was based on their knowledge of in-game movies." Jak výstižné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Předlohou je sedmý díl veleúspěšné počítačové hry Final Fantasy, který je hráči nejen považován za nejlepší díl celé Final Fantasy série, ale také jako za jednu z nejlepších her, které kdy lidstvo vytvořilo. (Ignus.cz)
  • Film dostal v roce 2005 ocenění "Maria Award" na mezinárodním festivalu Cinema de Catalunya a v roce 2007 ocenění nejlepší animace na American Anime Awards. (Ignus.cz)
  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)

Reklama

Reklama