Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Horší horor jsem letos snad ještě neviděl a nebýt posledního příběhu, dám tomu s klidným svědomím odpad. Představte si příběh, který je úplně o hovně a schází mu byť minimální pointa, ve kterém někdo najde VHS kazety, na kterých je dalších pět příběhů úplně o hovně, kterým schází byť sebemenší pointa. Přičtěte naprosto tragickou kvalitu (záměrnou), sekání a výpadky záběrů každých pět vteřin (při akci každé dvě) a dostanete velkolepé hovno s názvem V/H/S, které vás nepostraší, ani u něj nebudete napjatí, o pointě veškerých příběhů si více domyslíte, než pochopíte a všichni herci vám navíc budou připadat jak ochotníci, co sami ani nevědí, v čem vlastně hrají. Tohle skutečně není pocta žánru found footage, tohle je jeho ostuda. 40% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za prasáckou kameru bych dal nejraději odpad! Několikrát jsem chtěl film vzdát, protože mi šly oči šejdrem. Nevím, proč by amatérský film měl být za každou cenu nasnímán rozhoupanou kamerou. Snad i průměrný turista dokáže nasnímat dívatelný snímek... Samotné příběhy nebyly zcela tragické, líbil se mi třeba duchařský příběh ala Asie či laškovné párty s démonem. Zdařilé byly i gore efekty, i když k věrohodnosti jim hodně pomohla rozmávaná kamera. Kvůli vizuální stránce si ale tenhle snímek už rozhodně nepustím. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

1. poviedka – Rozbeh pripomína párty so Stiflerom z Prcičiek, no nakoniec sa to zvrhne na zábavu so šialeným dievčaťom, ktoré neustále opakuje jednu vetu. Priebeh prvej časti je pomerne nezáživný, no na motelovej izbe sa pomaly začne rozbiehať krvavá jazda. Škoda len, že sa pri nej hrdinovia správali ako hlupáci. 2/5 ___ 2. poviedka – Debata páru v motelovej izbe o podivnej dievčine, ktorá im klopala na dvere, vytvorila celkom slušnú hororovú atmosféru. Nočné návštevy neznámej osoby však boli skôr smiešne než desivé. Kým sa začalo niečo skutočne diať, bol už koniec. 2/5 __ 3 . poviedka – Výlet do lesa pripomína klasický slasher, dokonca aj postavami, pri ktorých nechýba promiskuitná blondína a nerd. Rozbehol bol sľubný, no celá zápletka s vrahom, ktorého nevidno na kamere, nedáva vôbec zmysel. 2/5 ___ 4. poviedka – Videochat dvojice ľudí sme už v hororoch videli nespočetnekrát. Tento nebol originálny, ani zábavný a podstata lovca žien nebola nijak objasnená. Najslabšia časť celého filmu. 1/5 ____ 5. poviedka – Obyčajná halloweenska noc sa zmenila na boj s podivným kultom, ktorého rituál nemali hlavné postavy radšej prerušovať. Celkom slušná atmosféra, no slabšie ukončenie. 3/5 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Všechny příběhy mají jedno společné - nedá se na ně dívat, což je řekl bych u filmů dost zásadní handicap. Samozřejmě že kvůli FFucking kameře, jak jinak. Ale žádná velká tragédie se nestala, neboť jsou až na jeden vcelku nezajímavé. Dřevorubec by řekl že jsou tak ňák vo hovně. A dějová linie která je spojuje jakbysmet. Jakž takž mě zaujal (respektive by mě potenciálně mohl zaujmout) příběh č.1 o lidožravé sukubě se zvláštně hezkou holčinou (okatá herečka ze SiREN), ale kvůli formě je celý film ztráta času a po použití letí rovnou do koše. Za normálních okolností, tedy natočeno normálním (=neskákajícím) způsobem, by ovšem z jednotlivých částí mohly být aspoň průměrné kraťasy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama