Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem tentokrát neviděl všechno (a už se to zřejmě ani nezmění). Na šestou sérii jsme přitom čekali až nezvykle dlouho. Kupříkladu ale LOCH HENRY není standardní epizoda série. Sledujeme mladý pár, který navštíví jeho rodné skotské městečko s cílem natočit v něm studentský dokument. Nakonec ale změní námět, což bude fatální chyba. Holt najít staré rodinné videokazety může přinést děsivé tajemství... Nepředvídatelné, slušně zahrané a s poutavou atmosférou zapadlého britského zapadákova. JOAN IS AWFULL. Jistá Joan zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Fajn nápad, ale šlo do toho šlápnout hlouběji. BEYOND THE SEA. Takové to „co by, kdyby“. Když u jedné z postav odehraje mrazivá rodinná tragédie, druhá mu podá pomyslný prst. Zbytečné dlouhé, v druhé polovině předvídatelné. Nicméně nápad fajn, obsazení skvělé. A celkově lehce platí, že to u některých dílů chtělo někoho do party (dramaturga), který by pohlídal stopáž či samotné rozpracování velmi dobrých námětů. ()

Expozituror 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě úplně o ničem. Těšíl jsem se a doufal, že po předchozí slabší sérii, se dočkáme znovu několika promyšlených scifi kousků, které potěší nějakým zajímavým nápadem nebo rozvedou aktualní společenská témata. Bohužel ani nemám chuť si pustit dva poslední díly. První díl zajímavé, nicméně od poloviny postrádající logiku, druhý díl je pěkná detektivka, ale co to má společného s Black Mirror? A třetí docela okoukané téma s nesmyslným koncem. Raději si jdu pustit nějaké starší epizody. ()

Reklama

atiratha 

všechny recenze uživatele

V šesté řadě jsme došli do fáze, kdy se z Black Mirror - antologického seriálu o tom, co nám současná i brzy budoucí technologie může vzít, dostáváme do Věřte, nevěřte nebo Krajních mezí. S výjimkou první epizody jsou všechny příběh stavěné tak, aby hrály na nostalgickou strunu. Proč se Beyond the Sea odehrává v jakési alternativní minulosti? Takový příběh by byl klidně možný i v blízké budoucnosti, ba uvěřitelnější. O Mazey Day už se toho napsalo hodně. Vlkodlačí plot twist, to do Black Mirror vážně nepatří. No a Demon 79 už vysloveně vplouvá do teritoria Twilight Zone. Joan is Awful možná není nejlepší epizodou BM, kterou jsme tu kdy měli, ale alespoň používá známé elementy - možnost diváka ztotožnit se se situací, kdy nás technologie přivede existenčně do úzkých. Nejedná se o vysloveně špatné nebo špatně natočené příběhy, ale převážně nejde o Black Mirror. Na šestou řadu jsme čekali dlouho, ale asi nastává čas už BM uložit k ledu. ()

playboxguest

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi hvězdné obsazení dvou epizod, líbilo se mi využití témat sériových vrahů, na tom já si ujíždím, nicméně ani jedna epizoda nepřinesla úplnou wtf pointu, jak jsem u black mirror zvyklá, vše bylo celkem předvídatelné a tak je šestá série jednoznačně ta nejslabší. Rozhodně neobsahuje ani jednu epizodu, u které bych si řekla, tak tohle asi nikdy nezapomenu, zatímco v každé předchozí vždy ten jeden díl mám (The Entire History of You,  White Christmas, Shut Up and Dance a San Junipero, USS Callister a Black Museum, Striking Vipers). Loch Henry jednoznačně nejlepší díl, za ním atmosférou Beyond the Sea, Joan a Démon chvilkama celkem pobavili, Joan mě dokonce znejistila při pomyšlení, jak lehkomyslně odklikávám podmínky, což je přesně jeden z těch vzorců, které mám na tvorbě BM ráda. Mazey Day nejslabší a nejnepovedenější z celku. Joan - 60%, Henry - 80%, Beyond The Sea 70%, Mazey - 30%, Demon - 50%... Jako celek 60% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker už nemá nápady na příběhy varující před nebezpečími plynoucími z technologického pokroku. Místo toho by si radši točil různé dobové sci-fi a fantasy povídky, které by byly daleko méně svázané nějakým jednotícím konceptem a on by si v nich volně hrál s více či méně podvratnými variacemi na různé subžánry. Jenže stejně jako mnoho z jeho nových příběhů, i Brooker se svou vizí skončil někde na půl cesty a ve výsledku je šestá řada Černého zrcadla sbírkou mírně nadprůměrných a mírně podprůměrných epizod s obroušenými hranami, zařazených pod již neaktuální značku. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Na domovské stránce streamovací služby Streamberry můžeme vidět pořad „Mad Mind: The Jerome F. Davies Story“. Odkazuje se tak na interaktivní epizodu Black Mirror: Bandersnatch (2018), ve které hlavní postava Stefan (Fionn Whitehead) tvoří počítačovou hru právě podle románu fiktivního autora Jeroma F. Daviese. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama