Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám tuhle pětici označovat jako Black Mirror. To, že tu někdo řekne San Junipero a odkáže na robopsa vůbec nic neznamená. Mnohem víc to celou dobu působilo jako nepoužité nápady z Kabinetu kuriozit Guillerma Del Tora, než BM. Nebavilo mě to. Joan je hrozná a Loch Henry jestě jakž takž drží, ale zbytek? Co to sakra bylo? ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono po pěti nabouchanejch sérií už těžko vymýšlet origo-techno příběh, ale přesto se opět pár kousků vešlo. První tři tradičně. Čtvrtá Mazey Dayová byla i pro mne né moc povedenej úlet s nadpřirozenou bytostí. TOPEM je za mě Démon79, i když si také říkám jestli to úplně patří mezi Black Mirror. Rozsekalo mě s jakou lehkostí a rytmy sedmdesátek předvedli ukázkovou psycho analýzu nevinnému člověku, z kterého mávnutím kladívka uděláte masového vraha. Navíc kouzelné, protože to byla nakonec ta přijatelnéjší varianta v dané době a místě. Jak se říká, pokud máte imaginárního kamaráda jste blázen, pokud na něj věří miliarda lidí, je to náboženství.  PS: to nejlepší, co kdy přišlo z Ruska je tetris a Boney M - Rasputin :D ()

Reklama

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šesté řadě se mi nejvíce líbila ta epizoda, jak nám představila dvě kamarádky - Petru a Annu. Zápletka je jednoduchá, Anna si půjčí Petřin telefon (bez jejího vědomí) a projde jí zprávy na Facebooku. Během toho ale zjistí, že Petra je ve skutečnosti sériová vražedkyně. Místo toho, aby šla na policii se rozhodne, že o tom vytvoří true crime seriál pro Netflix a celé to končí plot twistem, kdy se ukáže, že Anna je ve skutečnosti mimozemšťan a poučení z příběhu je, že technologie a Netflix jsou zlo. Ne, sorry, takový díl v šesté řadě není a celé jsem si to vymyslel. Nicméně kdyby tam takovýhle díl byl, asi by mě to nepřekvapilo. Charlie Brooker zhruba jede takovýhle WTF style. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem tentokrát neviděl všechno (a už se to zřejmě ani nezmění). Na šestou sérii jsme přitom čekali až nezvykle dlouho. Kupříkladu ale LOCH HENRY není standardní epizoda série. Sledujeme mladý pár, který navštíví jeho rodné skotské městečko s cílem natočit v něm studentský dokument. Nakonec ale změní námět, což bude fatální chyba. Holt najít staré rodinné videokazety může přinést děsivé tajemství... Nepředvídatelné, slušně zahrané a s poutavou atmosférou zapadlého britského zapadákova. JOAN IS AWFULL. Jistá Joan zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Fajn nápad, ale šlo do toho šlápnout hlouběji. BEYOND THE SEA. Takové to „co by, kdyby“. Když u jedné z postav odehraje mrazivá rodinná tragédie, druhá mu podá pomyslný prst. Zbytečné dlouhé, v druhé polovině předvídatelné. Nicméně nápad fajn, obsazení skvělé. A celkově lehce platí, že to u některých dílů chtělo někoho do party (dramaturga), který by pohlídal stopáž či samotné rozpracování velmi dobrých námětů. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šesté série se mi líbila o něco více než ty předchozí. Přišla mi taková temnější, ale o to víc mě to bavilo. Například druhý díl byl skvělý nebo třetí díl, to bylo neuvěřitelný psycho. Co za mě byl ale nejhorší díl (a to z celého seriálu) rozhodně Mazey Day, to bylo naprosto příšerný a nechápu, jak s tímhle mohli vůbec přijít. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama