Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (107)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná televizní hříčka, která k možnostem zneužití technologií, přidává i rýpnutí do vlastních řad. Kdyby to někdo bral velmi vážně, mohl by to považovat skoro jako výsměch streamáků směrem ke všem, kteří automaticky odsouhlasí vše nad tlačítkem souhlasím, přijímám. Cituji veskvělou Salmu kurva Hayek...odstavec osm ať si vylíže prdel!...já tyhle sračky nečtu, jsem dyslektická nadaná herečka s pochybnou angličtinou....co uděláte, aby to zmizelo ze všech počítačů světa?! Její výstup u právníka byl geniální. A zbytek taky. Tvůrci se utrhli ze řetězu a moc, moc mě pobavili. K velké spokojenosti by to stačilo i bez toho překvápka v závěru, které některým divákům zamotalo hlavu, ale vlastně bylo přesně v duchu Black Mirror. 4 a čtvrt *  Když ale vidím to nízké hodnocení, zaokrouhlím nahoru. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka na styl Inception mě zaujala na první pohled a nutila nebrat do ruky telefon nebo jiný rušitel pozornosti. Myšlenka tajného nahrávání telefonem ve spojení s přijetím podmínek používání mě napadla, ale obratem jsem ji zavrhl kvůli sekvencím, kdy u sebe hlavní hrdinka telefon neměla, přesto bylo její jednání věrně zobrazeno ve fiktivním seriálu. To je jediný důvod, proč jsem nedal plný počet. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda si bere na paškál vynikající a nesmírně trefně aktuální téma. Je až neuvěřitelné, jaké skokové pokroky zažívá oblast výpočetní techniky. To, co jsme před 10 lety pokládali za sci-fi se stává blížící se realitou. Již se začínají objevovat první trailery k filmům, kdy se nikdo neobtěžoval zvát herce na natáčení a vše proběhlo bez nich. Tento díl úžasně kritizuje hned několik věcí - automatické souhlasy s nejrůznějšími podmínkami užití, platformy typu Netflix a jejich konzumní uživatele, stále se zvyšující touhu současného diváckého publika o autentický obsah, uzmutí práva na soukromí a odposlechy mobilních telefonů, což je dle mých zkušeností a zážitků v současnosti již zcela běžná praxe. Celý díl byl podán s příjemnou humornou nadsázkou ačkoli v mnoha pasážích spíše mrzne úsměv na rtech., na což jsem z tohoto projektu zvyklý. Tohle zrcadlo bylo nastaveno nesmírně dobře. [80 %] ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start nové série Černého zrcadla za mě maximálně tak průměrný, nikoliv závratný a zvlášť zajímavý. V podstatě sledujeme příběh o marném boji proti umělému generování seriálů. Moje teorie, čím tento díl ohne mysl, se nakonec ukázala být správnou. Takže na jedno zhlédnutí fajn, ale od zbytku série očekávám mnohem víc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Titul „On a Roll“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Rachel, Jack a Ashley Too (2019), ve které si hlavní roli fiktivní zpěvačky Ashley zahrála Miley Cyrus a její titulní píseň měla název právě „On a Roll“. (jirikzaboj)
  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)
  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)

Reklama

Reklama