Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Yes, I am Salma f*cking Hayek!!!" :) Mimoriadne ma brala vedecka stranka strojoveho ucenia a urovne realizacii. Tuto temu mam napocuvanu z podkastov, a tak som to vnimal pozitivne, kedze som jej rozumel. Tiez pobavili x-stranove podmienky a automaticke suhlasy, ktore kompletne pravne kryli danu spolocnost. Napriek komedialnosti to nebol prilisny cringe - Annie Murphy hra rolu situ na "jej miery". :D Hlavna myslienka, ktora sa mi ako posolstva pacila - "Su zle dni a su dobre dni a to sa da ocakavat". Pobavila zaverecna "originalna" kostolno-vyprazdnovacia scena. :D Odporucam...nova sezona ma velmi dobry rozbeh. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

Reklama

IBI odpad!

všechny recenze uživatele

Mrazivý, podněcující k zamyšlení a v závěru gradující... Ani jedno z toho, co bylo součástí vesměs všech předchozích dílů, tady není. Následují spoilery. Naivně naroubovaná zápletka o rádoby děsivém tématu (čtěte si všechny podmínky užívání v plném znění?), která staví na tom, že když něco nevědomky potvrdíte, tak už si s vámi druhá strana může dělat cokoliv. Nakonec nikomu nepřijde divné, jak o vás bez vašeho vědomí vznikne seriál a jediná cesta, jak z toho ven, je prostě přijít do ústředí Netflixu a rozsekat jejich ústřední počítač sekyrou (ten naštěstí svítí uprostřed místnosti). Obsazení je fajn, ale úroveň všeho ostatního je na Black Mirror hodně slabý. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to fungovalo. Epizoda skrze svou kreativitu a nápad spojit spousty odkazů na ostatní epizody do jedné fiktivní appky nabízí hypermeta epizodu, která zceluje celý Black Mirror universe dohromady a diváka to rozhodně ponoří ještě více a těší se z toho. Samotné téma je velice aktuální, protože zrovna v tuto chvíli se v Americe vedou protesty organizace WGA a scénáristi mají jako jeden z hlavních bodů právě obavu z nastupujícího AI a jeho posedlosti, či ovládnutí kultury jako takové. Satirické až sitcomové pojednání o tématu bylo moc fajn a dává to smysl, pokud to tedy Brooker konzultoval s gigantem a ten k tomu má takový postoj, jaký z epizody vyzařuje. S openingem BM po 4 letech jsem spokojený a těším se, co bude dál. (btw: Pro mě poměrně neznámá Annie Murphy byla moc fajn a inspirace u Harley Quinn byla tou správnou volbou) ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror se vrací po setsakra dlouhé pauze a rovnou naštěstí s dílem, co by mohl konkurovat kdysi fakticky vyšperkovaným začátkům. To, že tu visí takhle nízká čísla, absolutně ignoruju, spousta uživatelů CSFD jsou občas fakt burani. Zdejší meta satira Netflixu na sebe sama tu už měla být mnohem dřív, tohle se fakt povedlo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Titul „On a Roll“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Rachel, Jack a Ashley Too (2019), ve které si hlavní roli fiktivní zpěvačky Ashley zahrála Miley Cyrus a její titulní píseň měla název právě „On a Roll“. (jirikzaboj)
  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama