Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Lehký spoiler: Divil bych se, kdyby většina diváku nechtěla, aby s tím střepem vlítnul na porotu a podřezal jim ty prohnilý krky. Ovšem čemu by tím pomohl. Jak to tak většinou bývá, lidský jedinec si vybere pohodlnou cestu a nemusí obětovat vlastní život. No sem tam lidi ten pud sebezáchovy ztratí a už je jim všechno jedno. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě slabší epizoda než první. Téma sice bylo celkem silné, ale zpracování mě tak nedostalo. Opět vyhnáno do absurdity, aby bylo zcela jasné, oč běží. Ale nebavilo mě to tak, nebylo to tak vtahující a drásající. Tím nechci říci, že to byla epizoda špatná. Opět krásně nastavuje zrcadlo dnešní společnost a není to extra pěkný pohled. Ale prostě to nebylo tak řekněme depresivně zpracováno. Ale plní to to, co má. Je dobré to vidět. Howgh! ()

Reklama

Baštipán 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A všechno, co vy tady nahoře vidíte, nejsou lidi, nevidíte tady lidi, ale jenom materiál. A čím je ten matroš falešnější, tím víc se vám líbí, protože falešnej matroš je jediný, co ještě funguje. Je to všechno, co sneseme. Ve skutečnosti ne všechno. Opravdová bolest, reálná krutost, to vydržíme." Rozhodně jsem se nenudil a tohle patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co jsem za posledních pár měsíců viděl ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poselstvím asi nejlepší díl první série, ovšem podaný dost nezáživně, skoro až rozvlekle a odtažitě. Vizuál se snaží vytřískat z těch pár liber to nejlepší, ale je vidět, že to bylo spíchlé za méně, než by si zasloužilo. Streamy a hlavně běhající reklamy a další vizuální "balast" apod. byly prostě slabší, už realita dneška je jiná. Nebo se projevuje rok vzniku 2011? Nevím, ale toto mě štvalo asi nejvíce. Jinak stavby naopak super, místnost s koly skvělá. Jak hodnotit projev herců, obzvláště hlavního hrdiny? Byl tak unylý a jakoby nijaký, ale byl to záměr? Možná ano, aby o to více vynikl kontrast s živějším podáním druhé hlavní postavy a koncem jako takovým? Jaký také může být člověk, který má celý život všechno, ale vlastně nemá nic? Možná přesně tak unylý. Pokud ale odhlédnu od všech těchto nedůležitých drobností a půjdu po meritu věci, tak tato dystopie je jedna z nejpravděpodobnějších a dosažitelná během půl generace. Lidé jako otroci, kteří za svoji práci dostávají jen chléb a hry, ale už opravdu nic víc - nejsme tomu již dnes (2017) zatraceně blízko? Zatím nás ovšem obklopuje ještě něco jiného než obrazovky, to se ale může velmi rychle změnit. Při sledování jsem se nudil, ale poselstvím mě film velmi znepokojil a ani po týdnu ho nemohu dostat z hlavy, což je rozhodně známka výjimečnosti. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

35748. díl Ulice, 29745. díl Ordinace, 36. sezona Superstar, 29. sezona Česko hledá něco, reklama na každém kroku. Líbí se Vám takový náhled do budoucnosti? Tak šup, pusťte si druhý díl Black Mirror s názvem Fifteen Million Merits. Při jeho sledování se budete cítit jako v ráji. Chybí tomu už jenom Krimi zprávy a Soudkyně Brambora - Lambora - ne, Barbara je správně.. Nápad vynikající, provedení slušné, ale na hodinu to vážně není. Takový hezky vztyčený prostředník všem TV stanicím typu Nova, Prima a Barrandov za jejich stupidní pořady určené pro zombie. Ani bych se nedivil, kdyby to takhle za chvíli vypadalo v Číně, kde Velký bratr nikdy nespí. Dal by za 3*, ale je to tak trefné, že zvedám na 4*. Fuj. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)

Reklama

Reklama