Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (149)

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má jedinou chybu v tom, že to je zatím ten nejlepší díl z Black Mirror, který jsem viděl (můj zatím poslední zhlédnutý je S03E02). Výborná utopie, která se může rovnat knižnímu umení. Tenhle díl by si zasloužil ještě lepší hodnocení. Mrazivé je to, že jsem až moc dobře dokázal vcítit do hlavních postav a dokázal jsem cítit svět ve kterém žijí, protože je tenhle sterilní a obrazovkami plný svět bez přírody až nebezpečně blízko nás. SPOILER! Stojí za zmínku taky skvělý otevřený konec. Byla to okno nebo jen větší obrazovka? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poďme sa priživovať na povrchnosti. Poďme si plniť sny a ničiť hodnoty. Utopia pod pozlátkom dokonalosti. Výborná myšlienka, parodujúca všetky tie talenty a superstar.. kde sa tvoria hlúpe hviezdičky bez hodnôt, ktoré neskôr oslavujeme. Každý chce byť slávny, nie každý ma na to schopnosti. A to čo je skutočné.. už vlastne veľmi dlho nie je. Nepríjemne pravdivé. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak málo stačilo k dokonalosti. Do půlky taková příjemná romance z lehce dystopického prostředí, posléze opět těžké, zoufalé a depresivní. Dostal jsem víc, než jsem čekal, i když bych se původně rád dozvěděl víc o fungování onoho světa. A celkově jsem tento díl neprožíval do morku kostí, jako předešlý. Ale i tak, nejsem ani trochu zklamán, námět se mi ohromně líbil a při sledování jsem se musel uchýlit k mnoha nepěkným slovům vyjadřujícím můj údiv. Hodina utekla jako voda a já se už teď těším, co bude příště. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy až nepříjemná epizoda. Představa, že by lidstvo mohlo dosáhnout až takového stupně odosobnění a oduševnění, je těžce děsivá, ale fakt, že se dost možná v tomto bodě již nacházíme, je mrazivé. To už by si jeden radši hodil provaz. Nebo přeřízl tepnu kusem skla. Ale lze to očima vstříc anonymního animovaného davu? Koncept a sdělení Černého zrcadla je až brakově přímočaré, ale od toho hádám zrcadla slouží. ()

arianasko 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem nad tím... A nedalo mi to, musím napsat komentář. Byla jsem z tohoto dílu ''přešlá''. Sakra ono se to odehrává jakože v budocnosti ale ve finále mi to strašně připomnělo náš momentální svět. Všichni se ženou za ''něčím'' což v BM byly merity. Makáme, dřeme, snažíme se mít co nejvíce abysme si mohli koupit co nejlepší a nejkvalitnější věci, tak jedeme každý den, dokola a dokola.....A čím dál tím méně lidí umí využít ty peníze na něco užitečného nebo radostného. Koupíme si něco, co ani nepotřebujeme nebo nechceme, jen proto aby nás okolí vidělo lépe, abysme mohli zamachrovat... V dnešní době influencerů, kdy děti vidí všechno on-line a na internetu a přijde jim úplně normální, jet na dovolenou kolem světa. A tak rodiče makají na pásu, berou přesčasy aby to dítěti dopřáli. Vyšťavení nakonec na dovolenou jedou, dítě je za největšího frajera a subscribeři jenom lítaj… A rodiče jsou vlastně nakonec šťastní, protože Marie a Bedřich od vedle jeli jenom do Chorvatska... meh… Jsme lepší... A tak dřeme dalších X měsíců abychom si mohli dopřát další věc, která nám nakonec nic nedá... a dokolečka dokolaaaaa….. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama