Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně jsem se na pár vteřin zamyslel, jestli tenhle díl hodnotit. Fakt že jo, až takovej jsem pozér. __ Všechno samozřejmě začíná známkováním ve škole. Posléze se přechází na kredity a peníze. Pokud si chcete uměle zlepšit hodnocení (půjčka, hypotéka) musíte se podrobit hodnocení banky. V UK jsem měl možnost nakouknout i z druhé strany, kdy jsem hodnotil žadatele o půjčku. Nemáš 20 bodů? Smůla. Budeš si u nás muset zlepšit pověst. __ Hezky zachycená umělost. Zahřálo mě u srdce, že i v budoucnosti bude čeština všeobecným znakem chudoby a zaostalosti. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neprestáva ma to prekvapovať.. tvorcovia akoby striehli na každú technologickú nástrahu a rozohrali s ňou desivú hru. Zvláštne a mrazivé je uvedomenie si faktu, že to nie je technológia, ale naša ľudská zvrátenosť, ktorej sa treba obávať. Sme ako Eva, ktorá sa zakaždým nechá oklamať a vezme si jablko od hada.. bez ohľadu, akú podobu to jablko má. V tejto epizóde je tým jablkom márnivosť a jeho obeťou úžasná Bryce Dallas Howard.. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že s tímhle dílem jsem měl zezačátku velký problémy, protože hlavní hrdinka mi byla protivná jak sáňky v létě. Nakonec se z Nosedive vyklubal ale jeden z nejlepších dílů seriálu. Bryce Dallas Howard hraje skvěle (tu její roli jí budete žrát i s navijákem), hudba je podmanivá, ale přitom nerušivá. Děj samotnej se snad blíží současnosti úplně nejvíc ze všech dílů... Tohle je přesně definice toho tématu, okolo kterýho se točí celej seriál. A to vypůjčený auto taky v určitým ohledu potěšilo (ale nebudu prozrazovat, nečtěte si předem Zajímavosti, tam je to zmíněno taky). :-) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejděsivější a zároveň nereálnější "hrozba". V Číně již realita a v EU tak do 20 pokud vydrží jako, že si to nemyslím. Sociální kredit co víc k tomu dodat, asi každý ví o co jde - dle lajků se odvíjí jestli jste poslušný občan a zasloužíte si privilegia nebo nikoliv. Já si nedělám iluze, že bych byl na konci toho spektra, takže bych žil někde v kanále a opékal krysy jako v Demolition man. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama