Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super aktuální námět. Všichni v tom poznáme pár svých známých, nebo možná.... sebe? ;) Celou dobu se rýsuje jasná čtyřka, ale jsou tu nějaké ještě pozvedávací momenty, které musím zohlednit. Čeština v autě mě pobavila a na plnou pětku to zdvihl absolutní závěr v poslední minutě. To byl pane, dialog. Konverzační blaho! :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na papíře vše vypadalo jako zlom v mém vnímání celého seriálu. Atraktivní a dost možná dosud nejaktuálnější téma, v hlavní roli moje milovaná Bryce, jako její bratr sympaťák James Norton, za kamerou spolehlivý Joe Wright - a přesto zůstávám zklamaný. Nemám totiž rád příběhy, ve kterých je ústřední charakter trestán za chyby, které neudělal a v jejich důsledku pak vláčen čím dál ohavnějším bahnem. Z Nosedive tak místo nezapomenutelné podívané zůstává jen pocit permanentního vytočení. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář tentokrát k tématu falešného pozitivismu, úsměvů a snahy být s každým zadobře. Zkrátka kritika snahy nenarušit ničí bezpečný prostor kritikou nebo zvednutým hlasem a toho, že oni na oplátku zase nenaruší váš. Kritika sofistikované snahy udělat z lidí dobytek, který se dá zjednodušeně rozdělit do kategorií a známkovat. Problém je předvídatelnost příběhu, protože víte, že v rámci Černého zrcadla se děj může ubírat jenom jedním směrem. Konec je osvobozující, ale neboj se, Lacie, u mě to máš pořád za čtyři hvězdy. P.S. Škoda by vážně měla něco udělat s pověstí českých aut jako něčeho zastaralého a vhodného jako poslední možnost v půjčovně auto :D ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně jsem se na pár vteřin zamyslel, jestli tenhle díl hodnotit. Fakt že jo, až takovej jsem pozér. __ Všechno samozřejmě začíná známkováním ve škole. Posléze se přechází na kredity a peníze. Pokud si chcete uměle zlepšit hodnocení (půjčka, hypotéka) musíte se podrobit hodnocení banky. V UK jsem měl možnost nakouknout i z druhé strany, kdy jsem hodnotil žadatele o půjčku. Nemáš 20 bodů? Smůla. Budeš si u nás muset zlepšit pověst. __ Hezky zachycená umělost. Zahřálo mě u srdce, že i v budoucnosti bude čeština všeobecným znakem chudoby a zaostalosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)
  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama