Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví dohnané díky společnosti založené na statusech do extrému. Nesnáším afektované a egem zpruzené lidi, takže bych byl jasná 0,01. Zpracování je bohužel přitažené za vlasy...pád příliš strmý, na to jak málo k němu stačilo. Ale přesto...něco do sebe to přecejen má. Na papíře to jistě vyzní líp. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniálně vystavěný díl. Cítím se lépe právě v tomhle směřování příběhů. Kdy se vlastně neřeší něco, co není není, ale něco, co už skutečně je, jenom se to trochu navýší, protože něco podobného jednou nakonec bude. Aby to působilo jako varování. A jo, to píšu jako někdo, kdo si uvědomuje, že by v tomhle světě byl odpadlík nejspíš s 1,2. Takže si tohle hlavně nikdo nečtěte. Ať vám taky nespadne hodnocení ;) ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuální téma, řekl bych, že dosti závažné, opět dohnáno do extrému. Ale zpracování mi přijde takové nijaké, bez větších emocí, aby si člověk vytvořil nějaké sympatie či antipatie. Bez nějakého většího drivu, pobouření, silnějšího zážitku. I přes tyhle mé výtky to bylo dobře nastavené zrcadlo, pěkně uděláno, nenudilo to. Je to takových 70%. Chtělo to nějaký ten šok navíc. I přeš to dobrá úroveň. Howgh! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neprestáva ma to prekvapovať.. tvorcovia akoby striehli na každú technologickú nástrahu a rozohrali s ňou desivú hru. Zvláštne a mrazivé je uvedomenie si faktu, že to nie je technológia, ale naša ľudská zvrátenosť, ktorej sa treba obávať. Sme ako Eva, ktorá sa zakaždým nechá oklamať a vezme si jablko od hada.. bez ohľadu, akú podobu to jablko má. V tejto epizóde je tým jablkom márnivosť a jeho obeťou úžasná Bryce Dallas Howard.. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Vedle Fifteen Million Merits má nejoblíbenější epizoda Černého zrcadla. Jednak kvůli nosnému námětu - dobrovolnému uživatelskému hodnocení skrze sociální média a závislosti na něm ale také sekundárnímu jevu a fenoménu dnešní doby, o kterém píše třeba Byung-Chul Han. Ten představuje důraz na bezbřehou nekonečnou pozitivitu, vynucovaný zejména v korporátním světě, kdy se prostředí, v němž se člověk pohybuje, stává karikaturou lidského světa a připomíná spíš Lego příběh. V momentě, kdy vše potlačované silou vyhřezne ven, se daná osoba stává persona non grata. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)

Reklama

Reklama