Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniálně vystavěný díl. Cítím se lépe právě v tomhle směřování příběhů. Kdy se vlastně neřeší něco, co není není, ale něco, co už skutečně je, jenom se to trochu navýší, protože něco podobného jednou nakonec bude. Aby to působilo jako varování. A jo, to píšu jako někdo, kdo si uvědomuje, že by v tomhle světě byl odpadlík nejspíš s 1,2. Takže si tohle hlavně nikdo nečtěte. Ať vám taky nespadne hodnocení ;) ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další náznak budoucnosti. Budeme už těmi technologiemi tak zblblí, že budeme koukat na všechny jen z pohledu virtuálního světa a když nebudeme podle nějáké aplikace dostatečně IN přetvařující se bytosti do větru a jen trošičku odbočíme, budeme automaticky považováni za podřadnou třídu a nikdo si o nás ani kolo neopře. Přeji si aby to takto nespravedlivě daleko nezašlo a náš lidský mozek by se ještě dokázal chovat přirozeně. A pokud tomu tak nebude, tak snad se to zavede až v roce 2096 kdy už taky nebudu. ()

Reklama

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námetovo dosť podobné s01e03, taktiež je to o tom, ako technológie zaznamenavajúce (a ovládajúce) naše životy sú ničiteľom medziľudských vzťahov i individuality jedinca. Tento diel ma však bavil o niečo menej, mal na mňa menší dopad a Howard ma moc nebavila. Koniec ma však uspokojil a prikláňam sa ku 4 hviezdám, pretože Black Mirror proste umí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví (1*) s afektovaně lůžovouškým americkým úsměvem na rtech (2*) dovedené skrze sociální "InstaSnapTinder" (a Kutila Tima; 4*) ad absurdum. Každopádně přesun Brookera (5*) pod křídla Netflixu (4*) a do zámoří (3*) ničemu neškodí. I nadále je to mrazivě aktuální, trefné, satirické, kritické, s nadhledem i hodné zamyšlení. Jenom to tentokrát postrádá tah na brank... Ehm, vlastně pět hvězd, jelikož to především kolem poloviny pouze variuje to samé na více způsobů a Howardová sice zvládá uťápnutou "čtyřkovou" polohu skvostně, ale tu vypjatou "dvojkovou a níže" poněkud okatě přehrává. ()

BesnaSrnka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každému, komu sa po zhliadnutí tejto epizódy derú na jazyk výrazy ako: patetické, pokrytecké alebo fuj Fejsbuky, by som rád položil niekoľko otázok. Vy sa snáď pravidelne stretávate s ľuďmi z nižších spoločenských vrsiev? Netrápite sa tým ako vás vníma okolie? Nemáme predsa v lietadlách prvú triedu? Nevyhadzujú sbs-kári bezdomovcov z nákupných centier a dopravných spojov? Spoločenský status tu bude bez ohľadu na sociálne siete. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)

Reklama

Reklama