Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děsivý obraz budoucnosti, který k ní dost možná nemá ani daleko, kdy se lidi navzájem hodnotí hvězdičkama a podle jejich ratingu jsou společností přijmuti nebo vyvrženi. Místy až mrazivé, místy možná zdlouhavé a až moc vyhrocené, nicméně pořád je to zajímavý pohled na svět. Nasadit divákovi brouka do hlavy a podnět k zamyšlení, to BM prostě umí... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl dostává tak nějak úplně jiný rozměr, když jsem se nedávno dočetl, že má sociální status rozhodovat kolem roku 2020 o úrovni života čínského obyvatelstva. Něco takového je v mých očích přelomovým krokem k absolutnímu ovládnutí obyvatelstva. Když tak zavzpomínám na geniální knihu 1984 od Orwella, tak mi nezbude nic jiného, než George označit za velkého optimistu. Vše poukazuje na naprostou genialitu tohoto britského projektu. Myslím, že je všem zcela jasné, že jednotlivé příběhy nevymýšlí žádní retardi a že se jedná o hudbu opravdu velmi blízké budoucnosti. Celkem jsem byl tímto dílem uveden do rozpaků a začal jsem se vážně bát o svoji budoucnost na této planetě. Strach už jsem neměl pěkných pár let v jakékoli formě. Takhle silné kafíčko si nevařím dokonce ani já. Myšlenka tohoto dílu zcela přerůstá rámec filmové a seriálové tvorby, takže jsem jaksi ani nedostal příležitost hodnotit nějak jinak, než hodnotím. Česky mluvící auto pro spodinu tamní společnosti mě celkem pobavilo. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se nás ale kurva hodně týká už. Sice se ještě nehodnotíme (i když..), ale kolik lidí se kouká na liky na Instagramu, na sledující apod. No jo i já koukám, jaký čísla tam mám, a po týhle epizodě jsem si to tak nějak všechno uvědomila. Navíc to vypadá, že do Číny už to pomalu přichází, takže tady je fakt jen otázkou času, kdy to bude i u nás. Snad jediný, co mě tady fakt sralo byla ta předvídatelnost, už na začátku jsem prostě věděla, jak to skončí, takže plot twist se tentokrát bohužel nekonal. Hodnocení: 8/10 (Btw myslí si angličani, že jsme všichni chudý zmrdi nebo proč bylo nejhorší auto v češtině kurva fix! :D) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejděsivější a zároveň nereálnější "hrozba". V Číně již realita a v EU tak do 20 pokud vydrží jako, že si to nemyslím. Sociální kredit co víc k tomu dodat, asi každý ví o co jde - dle lajků se odvíjí jestli jste poslušný občan a zasloužíte si privilegia nebo nikoliv. Já si nedělám iluze, že bych byl na konci toho spektra, takže bych žil někde v kanále a opékal krysy jako v Demolition man. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví dohnané díky společnosti založené na statusech do extrému. Nesnáším afektované a egem zpruzené lidi, takže bych byl jasná 0,01. Zpracování je bohužel přitažené za vlasy...pád příliš strmý, na to jak málo k němu stačilo. Ale přesto...něco do sebe to přecejen má. Na papíře to jistě vyzní líp. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)

Reklama

Reklama