Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (98)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do přislíbení účasti ve virtuální realitě jsem měl pocit, že sleduji nějakou druhořadou píčovinu. Už vůbec to, jak se k pracovní příležitosti hlavní retard dostal, bylo maximálně nezajímavé až lehce debilní. Úvod byl opravdu krajně nesledovatelnou záležitostí s kopou nevýrazných postav. Nejvíce mě sral hlavní hrdina. Naštěstí se z toho postupně vyvinul relativně zajímavý příběh s úžasnou pointou. Nějak se nedovedu zbavit pocitu, že se kolem takhle zajímavého tématu a úžasné myšlenky dal vystavět podstatně atraktivnější děj. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud pozvolný a poklidný rozjezd, od poloviny však unikátní psycho-hororová jízda, která musí být pro snad každého člověka fascinovaného strachem a hrůzou velmi dráždivá a stimulující. Pointa sice příliš nepřekvapí, ale její postupné odhalování je vystavěno solidně. Označení "hororové Inception" tuto epizodu vystihuje velice trefně. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororovo ladený obohratý námet o schopnosti človeka rozpoznať hranicu medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou. Proste niečo ako Fincherova Hra, Cronenbergov eXistenZ a kopa ďalších filmov. Naviac mi tu chýba nejaká pointa, ktorá by tomu celému dodala poriadne grády. Je to fakt len o tom, že maník testuje pokročilú videohru a divák sa má s ním báť klasických ľakačiek. No a hororová atmosféra tiež nie je nič extra, čo by ma vystrašilo. Takže celkovo to je len priemerný diel bez podnetu na zamyslenie. 5/10. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní hra s divákem v střídání realit! Snad jen škoda, že hlavního hrdinu hraje takový blb. Nemám toho herce rád a vadí mi zatím ve všem, co jsem viděl. Tady mi ani tak nevadil, když šlo do tuhého, tam se o všechno staral zbytek příběhu, ale jak je v pohodě, nebo dokonce sám na scéně, tak má tendenci si hodně hrát na otravného všudybyla, přitom on tu krásně lidskou stránku má (viz. vztah s mámou a úvod s tou holkou). Úplně nemusím, když Vám film jasně ukáže cestu, kterou jde, ale přitom jste si nevšimli, že jste před nějakou dobou stáli na pomyslném rozcestí a jasně Vám ukázali, že je možné jít na vícero stran. Nevím, jestli je tohle přirovnání úplně ideální, ale zpětně si říkám, jak dokonale přesné je. Nutno říct, že ono porovnání s Počátkem je dokonale trefné! Jenže se neubráním dojmu, že ta inspirace je až do očí bijící, těch společných bodů lze najít opravdu hodně. V svých nejlepších momentech se daří dokonale dávkovat hororové prvky, že to sice není třeba tolik strašidelné, ale atmosférický to je a spolu třeba s pavoukem i patřičně nepříjemné. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musim uznat ze fakt skvely napad. Casto pisem ze nieco tak originalne som mimo tohto serialu davno nevidel no a v tomto pripade to plati duplicitne (Inception ale ukazal cestu). Ihned po dopozerani epizody som si vsak povedal, ze z tohto plny pocet nebude. Presiel den a rozlezalo sa mi to. Na tejto epizode mi vadila jedna vec, hlavna postava. Ale ze fakt mi vadil. Cudoval by som sa, keby to ale nie je zamer tvorcov. Ako fanusika hororov ma mrzelo, ze ta hororova linka bola trochu nezvladnuta - to jeho bla bla ma nebavilo. Zaver bol dost smutny, no zahralo sa to na riadnu tragikomediu, asi preto sa nam hrdina nemal pacit. 0,04sek, lol. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnout zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Nenávist národa (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)

Reklama

Reklama