Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto časť radím k najlepším z Black Mirror. Námet je klasika, banda neznámych sa upne na týpkov, na ktorých majú niečo, čo nechcú, aby niekto vedel, a tak ich, de facto, vlastnia. Prinútia ich hrať na prvý pohľad nevinnú hru, nikto z nich nevidí celok a každý je do hry zapojený podľa svojho druhu previnenia. A na koniec sa dostane iba Kenny, ktorého osud sledujeme a ešte jeden týpek, o ktorom nevieme nič, proste sa zjaví iba vo finále. Táto časť využíva súčasné technológie, nie je tam žiadne sci-fi, žiadna blízka budúcnosť. Proste a jednoducho slušný dej, koniec pecka, klesla mi pri ňom sánka, lebo to, čím sa Kenny previnil, som absolútne netušil (teda okrem tej masturbácie, ale to by nás asi naháňali všetkých). Herci slušní a Kennyho zúfalstvo je cítiť na každej minúte. Neviem, ako ostatní, ale nevedel som, či som niektorých z tých "vinníkov" mal ľutovať, alebo im proste povedať: "tak ti treba". Teraz si človek predstaví, že do pozície sudcu, poroty a kata, sa takto môže pasovať kde aký slušný hacker. Ale na niečo také musíte byť tiež dobrý úchyl. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nástrahy internetu a vydieranie ľudí, ktorý sa previnili voči morálke anonymnými útočníkmi. Najlepšou dilemou tejto časti je otázka, kto z nich bol vlastne horší, či ľudia ktorý sa previnili alebo tí, ktorí im za ich vinu zadávajú úlohy. Alex Lawther vie úlohu outsidera zahrať veľmi dobre, čo dokázal už v seriály The end of the f***ing world a spolu s Jeromom Flynnom z Hry o Tróny podali strhujúce herecké výkony. ()

Reklama

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel využil to čo poznáme teraz - mobily, notebooky, tablety a podobne... o to horšie, že tento diel sa asi najviac priblížil k našemu obdobiu, žiadna blízka budúcnosť. Žiadne sci-fi, ale realita. Opäť napínavé až do konca, kde bolo zase vyvrcholenie, v ktoré asi len tak nikto nedúfal, že sa stane. Ťažké vydieranie hnusným kyber spôsobom a nakoniec vytroliť? ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial asi jedina cast kde sa popisovana spolocnost prakticky uplne podobala tej nasej. Takze z tejto stranky nezaujimava cast. Pri tom mnozstve roznych prikladov spolocnosti ma to ale hned od zaciatku oslovilo a fakt som bol plny ocakavania co bude vo veci. Celym dejom som presiel so zaujmom, lebo pointa bola jasna, atmosfera bola gradujuca, uz sa len dockat zaveru. A ten bol teda dost kruty. Opat mozeme polemizovat co bolo spravne, co nie, no cast ktora musi zaujat. Herci boli skveli, takze aj vdaka tomu idem do plneho poctu. ()

HarryCameron 

všechny recenze uživatele

POZOR recenzia obsahuje SPOILER ! Za mňa doposiaľ jedna z najlepších epizód Black Mirror. A zároveň najdesivejšia. Pretože je to niečo, čo sa môže stať - a možno aj deje - aj v reálnom svete v súčasnosti. Intenzívná atmosféra a napätie,ktoré môžu závidieť aj niektoré kino thrillery. A skvelý výkon Alexa Lawthera. S hlavným hrdinom som súcitil takmer počas celej epizódy, teda až do momentu než sa ukázalo, že je vlastne pedofil. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear), hlavní postavy z epizody Národní hymna (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ odkazuje na vražedkyni Victorii Skillane (Lenora Crichlow) z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody Bílé Vánoce (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je odkaz na stejnojmennou epizodu Patnáct milionů meritů (2011). (hansel97)
  • Skladba hraná na konci tejto epizódy je „Exit Music for a Film“ od Radiohead. Pôvodne bola skomponovaná pre film Rómeo a Júlia (1996) a je jednou z najpopulárnejších skladieb na soundtracku tohto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama