Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oooo, tak tohle je lahůdka. Méně temný díl, ale přesto o třídu víš než některé jiné díly Black Mirror. Máte tu úžasný ústřední pár dvou dam, které se do sebe zamilují. A tahle lesbická/bi romance funguje lépe než většina tradičních heterosexuálních romancí. Těmhle sympatickým holkám totiž fandíte a chápete, proč se do sebe zakoukaly. Když se k tomu přidá ještě zápletka s umělým životem po životě, kdy si příchozí mohou vybírat mezi jednotlivými dekádami (v díle zvládnutými na jedničku), pak mi to dohromady dává plný počet bodů. 100 % ()

luboss822 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by som spravil rebríček najlepších epizód zo všetkých seriálov, ktoré som videl (a možno aj nevidel), San Junipero by zrejme bezkonkurenčne obsadilo prvú priečku a strčilo do vrecka hocijakú časť Game of Thrones či iného výborného seriálu. Bezkonkurenčne najlepší diel celého Black Mirror. EDIT: Naprosto zaslúžená cena Emmy, za ktorú som nesmierne rád. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco mezi třema a čtyřma hvězdičkama. Ze začátku mi to přišlo všechno takové nemastné neslané, i když jsem si několikrát přečetla obsah, stejně mi trvalo asi 30 minut než mi konečně došlo, co se to tam vlastně vůbec děje. Stopáž mi přišla zbytečně dlouhá, ze začátku šlo pouze o "romantické" seznamování, což mě nijak zvlášť nebere. Závěr sice hezký, ale na mě to bylo prostě moc přeslazená. Taková sci-fi romanťárna ... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namiesto raja cloud a ten raj znamená byť s niekým, s kým budeš do mŕtva flámovať až kým ten mrak blackout nerozdelí. Hlavne nech ten niekto nie je hetero! Pôvodne aj epizóda bola písaná pre normálny pár, ale potom to tvorcovia zmenili - veď ako si dnes poriadne nahrabať body? Klasická romantická story, nech aj má sci-fi prvky, by bola predsa stredovek! ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohl bejt tak dobrej díl kurva! Nápad dobrej jak sviň, kolem toho se dal udělat tak dobrej příběh a oni tam daj tuctovou lesbickou lovestory s tak debilním koncem. Polovinu dílu jsem čekala na to, až se tam konečně něco stane, ale pořád tam doslova byly ty stejný scény v baru a nic se do prdele nedělo. Až v polovině se to začlo trochu rozjíždět, stejně mi ale trvalo 100 let než jsem konečně tak nějak pochopila, o co sakra jde a to už byl konec. Prostě jak je v Black Mirror epizoda o vztahu dvou lidí, tak už se fakt připravuju na to, že to bude zase nuda. Tak v 80% se mi to zatím potvrdilo. Navíc maj tyhle epizody vždycky happyend. Fuj do píči. Hodnocení: 5/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Každá skladba prehraná v epizóde nejako súvisí s dejom. (Arsenal83)
  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)
  • Tvůrce seriálu Charlie Brooker si myslí, že epizoda má nejšťastnější konec, jaký mohla mít, i přesto, že někdo může říct, že se jedná o smutný konec. (griph)

Reklama

Reklama