Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Sombreri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejmrazivějších dílů. Až mám strach, když si dávám dohromady souvislosti jak historické, tak současné. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc vidím střípky okolo nás a po shlédnutí celé třetí série si myslím, že toto je jednoznačně nejpodstatnější díl, byť (domnívám se, že záměrně) snižován na významu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj v Rwande nazývali ľudí švábmi, lebo mali iné nosy a skončilo to genocídou. A potom rôzni iné hovädá odporúčali posielať ľudí do tretích krajín, niekam zatvárať, lebo nemali dosť boostrov podľa marxistických regulácií. V Číne robili švábom tiež také mestečká, lebo test ukázal neželaný výsledok. Takže ten hon tu je permanentne, len niekde sa ešte nestrieľa. No a potom je tu tá otázka slobodnej vôle a úplné podriadenie sa príkazom. V podstate zaujímavá časť  tými ideami, spracovanie už také priemerné, a výsledok diskutabilný. Je treba ľuďom vôbec brať slobodnú vôľu, keď sa aj tak veľmi radi nechávajú zmanipulovať? ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemer. Asi to bude tým, že tento námet som videl v jednej časti Krajných medzí, kde na oblbovanie vojakov a ovplyvňovanie ich vnímania nepoužívali sofistikovaný softvér a systém vpravený do mozgu, ale drogu. Výsledok bol ten istý. Zlikvidovať druhú stranu a nemať z toho výčitky. Pretože, čo si budeme nahovárať, dejiny sú samé my a oni a sem-tam nás napadnú, alebo sem-tam my niekoho napadneme, však? Asi práve preto som z toho nebol nejaký na vetvi, lebo od začiatku som tušil, o čom to bude. Black Mirror bol pre mňa vždy príbehom, ktorý zaujme, je plný zvratov, originálneho nápadu, alebo aspoň lepšie spracovaného prevzatého nápadu. Toto bolo už niekoľkokrát omieľané a ešte k tomu dosť natiahnuté. Dalo sa to urobiť aj rýchlejšie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)
  • Postava Sarah Snook má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)

Reklama

Reklama