Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojáci jsou ovce, nástroje v rukou politiků. Jdou kam jim řeknou a tam vraždí a ničí na povel. Pomocí médií lze manipulovat i s civilisty a funguje to taky skvěle. Tento příběh tu manipulaci dovádí do extrému. Ukazuje, jak lze udělat z vojáků ještě lepší zbraně. A přestože je ten příběh předvídatelný, je ve své zvrácenosti velmi působivý. Snad i proto, že kdyby armády takový nástroj měly, bez váhání by ho nasadily davům dobrovolníků, kteří touží být ovcemi s povolením zabíjet. ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšia časť oproti predchádzajúcim z tejto série a tak bohužiaľ po prvýkrát musím v tejto sérií hviezdičku strhnúť. V tejto časti je krásne ukázané ako ľahko sa dajú ľudia zmanipulovať a naviesť k tomu aby robili to čo chceme. A to aj v takom prípade ak ide o vyhubenie časti populácie ktorá je jednoducho nežiadúca. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný priebeh story nijak výnimočný. No tá pointa a podstata ukrytá v tomto príbehu, tá je až ukážkovo zarážajúca. Vymývanie mozgov, nie len v armáde, ale i formou médií, je v dnešnej dobe silnejšou zbraňou, než jadrová hlavica. Neskutočne lži sa šíria takmer všetkými spravodajstvami, až ma prekvapuje tá tupota a primitivizmus ľudí, čo dokážu toto nie len vnímať, ale tomu ešte aj veriť. Ja som naozaj zvedavý, kedy sa všetci “zobudia” .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)
  • Jazyk, ktorým hovoria civilisti, je dánčina. (Arsenal83)

Reklama

Reklama