Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (110)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jiny dil. Hlavne delkou, nejakych 90 minut a moc to Black mirror neprospelo. Zapletka, provedeni a dej opet vskutku zajimavy a originalni, provedeni je jine, ale nevim jestli nutne horsi. Konec (uplny) je trochu rozporuplny. Lepsi 4* Hezke rozlouceni, minimalne pro tuto chvili #DoNotWishBadThingsToPeopleOnTheInternet ()

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní nápad, ten základní rámec - ano. Dobré, aktuální téma, zajímavé. Ale to konkrétní provedení je strašně strašně hloupé. Trpěl jsem jak zvíře nad hloupostí všech postav, kterou jim bohužel scénárista musel vnutit, aby mohl dotlačit děj tam, kam chtěl... To opravdu nikoho nenapadlo to nejjednodušší řešení? - kombinéza, maska, skafandr, ... zabalit hlavu do kabátu, ... ach jo, to bolelo. :-( ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z epizod, kde se nejvíce projevují základní pilíře celého Black Mirror. Civilní přístup, zajímavé téma, kvalitní herecká práce, tíživá a nepříjemná atmosféra a pocit, že se za daného technologického pokroku, může podobný příběh odehrát. Navíc přízvuk Kelly Macdonald je něco tak úchvatně poutavého, že jsem si musel její dialogy pouštět opakovaně. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psala ostré sloupky, teď to přepískla a na sociálních sítích to schytala. Nakonec skončila s prořízlým hrdlem. Než se dvojice detektivek (co by zkušenější dělala bez zdatného IT nováčka?) stačila rozkoukat, objevil se druhý podobný případ. Alarmující kritika davů schovaných doma v pohodlí na gauči je ukázaná v ryzí podobě. Kromě „vln solidarity“ a „veleupřímných přání k narozeninám nebo pochval nového účesu“ se ukazuje zloba sociálních sítí. Přefouklá stopáž mi už krapet vadila, mozkové závity ale znovu dostanou zabrat. Škoda jen, že mnohé „vyřeší“ některá z postav, která na to před monitorem prostě na poslední chvíli kápne. Potěší fajn feeling i občasný humor, potěší Kelly Macdonald, gradaci epizody si ovšem dokážu představit jinak. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

...a přitom stačila helma na motorku, plynová maska, respirátor, včelařský klobouk, tričko přes hlavu...  :-)  Taková zásadní díra v logice nepotěší. Navíc naprosto zbytečný závěr, konec měl přijít už v okamžiku vzletu roje za všemi těmi hejtry. Jinak v zásadě dobrý příběh na téma - cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. 70 %. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)
  • Epizoda Zkušební verze (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován. Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi hashtagovými trendy na Twitteru. (hansel97)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama