Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (109)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A že já se vždycky od Black Mirror nechám "napálit"! Pokaždé, když mi námět přijde výborný, pokazí to zpracování, pokud mám ale už od začátku předsudky, vždycky se z toho vyklube absolutně luxusní díl. Prostředí kriminálky mě ze začátku vůbec nenadchnul, spíš jsem si říkala, že Black Mirror dochází náměty. Víc jsem se ale splést nemohla. Ze začátku me sice díl moc nebavil, hned s první vraždou mě ale nakonec vtáhl maximálně do děje. Dokonce mi ani stopáž nevadila, spíš právě naopak. Námět luxusní, atmosféra dokonalá a výsledná pointa naprosto geniální. další luxusní epizoda, na kterou budu ještě hodně dlouho vzpomínat. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z epizod, kde se nejvíce projevují základní pilíře celého Black Mirror. Civilní přístup, zajímavé téma, kvalitní herecká práce, tíživá a nepříjemná atmosféra a pocit, že se za daného technologického pokroku, může podobný příběh odehrát. Navíc přízvuk Kelly Macdonald je něco tak úchvatně poutavého, že jsem si musel její dialogy pouštět opakovaně. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak byl předchozí díl nablblý a předvídatelný, tak tento je především strašně nudný (a ok, nablblý je taky. V druhé půlce při útoku včel mě napadlo přirovnání k takovým Zombeavers či Sharknadu, ale tyto snímky se aspoň neberou vážně.). A k tomu přehnaná stopáž. A ještě mě k tomu napadá, že toto "korporátní prostředí" Black Mirroru moc nesedí... Introspektivní příběhy o jednotlivcích či z jejich pohledu mne zaujaly a bavily mnohem víc. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stane se vražda, sympatická Skotka se znatelným přízvukem a její asistentka to jde prověřit. Základní a strohý náčrt toho, co se v této kriminálce (!!) děje. Následně to ale začne krásně gradovat, vzrůstat, bobnat až to pod náporem dramatu bouchne a z vaší fasády se stane nevěřícně hledící cosi. Dramatickou náturu a kapku tajemna posílí výrazná hudba, která mi v několik částech připomněla stylem American Horror Story. Vynikající zakončení série. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale táto epizóda mi učarovala zo všetkých doteraz asi najviac. Roj umelo vytvorených včiel (na sociálnych sietiach sa pravidelne objavujú zdieľačky článkov o tom, že bez včiel ľudstvo vyhynie) použitých nato, aby skoncovali zo životmi ľudí, ktorých svojim hashtagom na sociálnych sietiach vyberú ľudia a nakoniec sa to celé obráti proti nim. Dva úžasné momenty v tejto epizóde ju urobili úžasnou. Keď si politička číta nenávistné tweety pod článkom o nej a z ľudí sa doslova smeje, pretože to je všetko čo s tým dokážu spraviť. Akoby som zapol svoj Fakebook a sledoval príspevky mojich priateľov, aj keď mnohými statusmi o tom, čo si o týchto ich príspevkoch myslím ich počet dramaticky klesol. Druhým je úplný záver, demonštranti s podpriemerne nízkym IQ pred budovou parlamentu s transparentmi povedzte nám pravdu a následný hudobný doprovod a sledovanie samotného páchateľa týchto činov ma oslovili tak, až som sa zamýšľal nad tým, či to nie je natočené lepšie ako Bitka bastardov či posledná epizóda Batesovho motela. Včely pôsobili príliš umelo a tak Hated in Nation neoznačím ako najlepší seriálovú epizódu, ale mala k nej pomerne blízko. BTW prekvapil obrovský rozdiel v mojom hodnotení epizódy a hodnotení znalca zo susedného historického mesta. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)
  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)

Reklama

Reklama